19-åringen har hatt flere sykehusinnleggelser, både på grunn av at festing førte til forverring av astmaen hennes og pustevansker, og fordi hun — i oktober - hadde akutt vekttap på grunn av spiseforstyrrelser. Moren Dina - som også er hennes manager - gråter av bekymring for datterens helse, og sier til avisene at hun ikke har noen påvirkningskraft overfor den hardtfestende og opprørske datteren. Nå skriver New York Times at Lohan er selve innbegrepet på spørsmålet som mange unge filmstjerner stiller seg:

I hvilken grad vil privatlivet smitte over, og muligens skade, mottakelsen av filmene de lager? Ifølge New York Times' kommentator er det to ulike veier å velge:

Tom Cruise sin underlige livsstil, som filmindustrien snakker om, kan ha skadet «Mission: Impossible 3», eller teflonparet Brad Pitt og Angelina Jolie sin suksessfulle PR-strategi som sjarmerer folk med sin «ta oss på alvor, og sørg i samme slengen for å redde Afrika».

Tirsdag hadde Lindsay Lohans nye film «Just My Luck» amerikansk premiere. Den handler om en sosietetspike på Manhattan som kysser en fyr, og dermed overfører sin vedvarende flaks til ham.

Det er den siste av hennes tenåringskomedier - og snart blir hun å se i «A Prairie Home Companion», en Robert Altman-film der hun spiller mot Meryl Streep. Også hennes neste filmer, «Bobby» om drapet på Robert Kennedy, og «Chapter 27», om drapet på John Lennon, signaliserer drømmen hennes om å bli seriøs skuespiller. (©NTB)