Det som skulle være en hyggelig passiar med publikum som hadde møtt fram for å se filmstjernen og hans tilkommende Katie Holmes slentre ned den røde løperen i Leicester Square i London, utviklet seg til å bli nok et hakk i plata for Cruise.De fire arbeidet med et nytt komedieprogram for Channel 4 og risikerer å bli siktet for å ha angrepet Cruise som var i byen i forbindelse med premieren på sin nye film «War of the Worlds».

Rundt 5.000 fans hadde møtt fram for å se skuespillerparet. Mens Tom svarte på spørsmål fra journalister, dukket det opp en mann som tilsynelatende så ut som en reporter. Han stakk en lekemikrofon opp i ansiktet på Tom og sprutet vann på ham.

Skuespilleren ble naturlig nok forbannet over spøken og kalte «intervjueren» for en tosk gjentatte ganger. Etter hendelsen tørket Cruise bort vannet med et håndkle og fortsatte sin rundtur på løperen i nær to timer.

Mannen ble tatt hånd om av sikkerhetsvakter og brakt inn i kinolokalet der han og tre andre medlemmer av hans freelance-TV-team ble arrestert.

— Hendelsen ble filmet til et nytt underholdningsprogram på Channel 4 som skal dreie seg om å gjøre apestreker med kjendiser eller andre personer. Vannsprutingen var ikke ment som en fornærmelse og var gjort i en humoristisk ånd, sa en talsmann for TV-kanalen. (©NTB)