2014 startet godt for Depui (Bent Ivar Tversland). Han har landet kontrakt med nytt bookingbyrå, noe som har ført til at februar skal tilbringes på tyske scener. Dette har imidlertid ikke kommet av seg selv for 29-åringen fra Evje. Bak ligger flere år med hardt arbeid.

Fikk agent

— Jeg har vært mye på bransjefestivaler. Frode Nakken som driver Rauma Artist & Event møtte jeg på By: larm, og etter det har vi holdt kontakten. Men det var først etter at jeg spilte på TV 2s artistgalla like før jul at det førte til noe mer. Tre minutter etter at jeg var av skjermen fikk jeg en melding fra Frode med spørsmål om jeg trengte en bookingagent, forteller Tversland.

Fordelene med å få en slik agent er mange. Først og fremst er det selve avlastningen med å skaffe spillejobber. I tillegg er det ingen bakdel å samarbeide med noen som kjenner festival-Norge godt.

Drøm om Tyskland

Den kommende turneen er ikke Depuis første besøk i Tyskland. I august spilte bandet for 6500 mennesker. Han har også spilt i Kina. Østen var spesielt, og han vil tilbake en gang. Nå er det imidlertid det europeiske kontinentet som teller. Og aller mest Tyskland. Landet han har drømt om å ta siden år 2000. — Denne turneen er tenkt som en oppvarming før festivalsommeren. Til konsertene er det invitert en del bransjefolk for å skape blest om Depui. Tyskland er et naturlig sted for min musikk. Jeg har allerede fått følelsen av at tyskere er mer aktive fans. De deler musikken i hytt og pine.

Depuis musikk kan enklest beskrives som hillbilly fra Evje. Den har dermed noen ompa-fellesnevnere med andre norske band som har gjort det bra i nettopp Tyskland, som Lady Moscow og Kaizers Orchestra. Rett nok er det ikke helt samme sjanger. Men Tversland mener selv at de har det tøysete engasjementet til felles som appellerer til tyskerne.

Plate i trykken

Den dagen Fædrelandsvennen møter han på kontoret midt i Oslo, er han ekstra spent. Hvert øyeblikk kan budet komme inn med trykket av den kommende lp-en "Growing Wild". Singelen med samme navn har fått oppmerksomhet på grunn av nakenhet og en Miss Norge som trakk seg. Det ga en fornyet bevissthet på hvor viktig musikkvideo er for å bli sett.

Slippkonsert for andrealbumet blir det imidlertid ikke i Oslo, der han holder til på grunn av nærheten til musikkmiljøet. Den konserten skal være på Evje, akkurat som det var for debuten.

— Det blir stas med utekonsert på bygda. Vi skal spille på Aases Verden 3. mai. Jeg har spilt utrolig mye på Evje. Det gir meg en bedre grunn for å dra hjem enn bare å spise kalkun. Og så tjener jeg litt penger på det.

- Kreativ sanger

Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad har hørt på det Depui har gitt ut til nå. Singelen "Reach for the Stars" fikk en femmer i 2013. — Han fremstår som en kreativ sanger og sangskriver, som ikke nødvendigvis går den A4, mainstream veien. Han har noe eget og spennende ved seg, mener Slyngstad.