— Jeg tror at det blir en bra konsert. Det blir en del fra det nye albumet mitt, en del av låtene som er ute, og låter som jeg aldri kommer til å gi ut, forteller Aurora Aksnes på telefon fra London.

Fredag kommer hun og resten av bandet hennes til Kick i Kristiansand.

— Vi har ikke spilt i Kristiansand før. Det gleder jeg meg til, for jeg synes at alle har så fin dialekt! Jeg gleder meg sånn bare til å prate med folk. Og så får vi litt tid til å se oss rundt i byen også.

Jeg kan ikke helt forestile meg hva jeg har vært med på

Massiv oppmerksomhet

19-åringen fra Os har fått massiv pressedekning dette året. Kritikerne strør om seg med lovord. Og da det ble kjent at hun synger i den nye julekampanjen til det britiske varehuset John Lewis, hev britene seg på også. Tidligere i år skrøt også superstjernen Katy Perry av musikken til Aurora Aksnes på Twitter.

— Hvordan har egentlig dette året vært for deg?

— Veldig rart. Jeg kan ikke helt forestile meg hva jeg har vært med på. Jeg har blitt fortalt hvor stort det var, men jeg har ikke klart å ta det helt inn, forteller Aurora Aksnes.

Stolt

- Hva tenkte du da du fikk tilbudet fra John Lewis?

— Det er jo rart å gjøre reklamejobber, men dette var en veldig fin reklame. Jeg er en veldig juleperson, og synes de tidligere reklamene til John Lewis var veldig fine. I år retter de et fokus på eldre mennesker som ikke har så mange i jula. Det er et fint budskap som sier noe om hva jula egentlig handler om. Det er jeg litt stolt av å være en del av.

Katy Perry delte musikken din på Twitter. Hva har det betydd for deg? - Det har betydd mye og mange av fansen jeg har i USA og Brasil, har jeg fått på grunn av henne. Det var veldig snilt av henne å hjelpe en ny artist fra Norge.

- Du har sagt til VG at det er skremmende å bli superkjendis. Hvorfor er det skremmende?

— Det er også vonde ting ved å bli en offentlig person. Det er ikke naturlig med så mye eksponering. Jeg prøver å ikke tenke for mye på det. Jeg er glad for at jeg bor med familien min i et hus på landet der jeg kan ta det med ro. Jeg er ikke komfortabel med så mye oppmerksomhet.

Jeg har alltid hatt et behov for å skape noe nytt. Jeg vil finne ut hvordan en følelse høres ut melodimessig

Nytt album

I januar slipper hun en ny singel, «Conquerer». Albumet «Winter Bird» slippes i mars. Hun sier selv at albumet er en fortsettelse av den musikken vi har hørt til nå.

Musikkinteressen kom tidlig for Aurora Aksnes.

— Jeg var følsom for lyd da jeg var liten, og syntes det var godt å komme hjem fra skolen og slappe av med musikk. Da roet jeg meg ned. Jeg fant et gammelt piano på loftet, og prøvde å gjenskape alle de fantastiske sangene som jeg hadde hørt. Etter hvert begynte jeg å lage egne melodier, og da jeg var ni begynte jeg å legge tekster til. Jeg har alltid hatt et behov for å skape noe nytt. Jeg vil finne ut hvordan en følelse høres ut melodimessig, forteller Aurora Aksnes.

Ifølge arrangøren bak konserten på Kick er ikke konserten utsolgt. De forventer mellom 400 og 500 til konserten. Kick Scene har plass til 700 mennesker.