I 1995 vant Secret Garden Eurovision Song Contest med "Nocturne". Foto: Erik Johansen /NTB Scanpix

Secret Garden feirer sitt 20-års jubileum i år med storslått konsert i Kilden 30. mai.Kristiansand symfoniorkester (KSO) og spesialinviterte gjesteartister blir med på feiringen:

I 1995 vant Secret Garden Eurovision Song Contest med "Nocturne". Foto: Erik Johansen /NTB Scanpix

— Musikalsk reise- Det er en stor glede for oss å kunne markere dette jubileet i hjembyen vår. Sammen med noen av våre viktigste musikalske venner og gjennom et variert konsertprogram vil vi fortelle om vår musikalske reise fra 1995 frem til i dag. Foruten vårt faste band med seks av åtte musikere fra Kristiansand, har vi invitert Tracey Campbell, Espen Grjotheim, Cathrine Iversen og Ole Edvard Antonsen. De har alle vært med oss på plateinnspillinger og konserter og representerer en viktig del av vår historie, opplyser Rolf Løvland i en pressemelding.

Secret Garden består av Rolf Løvland fra Kristiansand og irske Fionnuala Sherry. I mai er det 20 år siden Secret Garden vant Eurovision Song Contest i Dublin med «Nocturne». For første gang i historien gikk en instrumentalmelodi til topps.

Stor suksess

Gruppa har turnert over store deler av verden, og hatt stor suksess med hovedsakelig instrumentale album som alle har havnet på Topp 10 på VG-lista og amerikanske Billboards salgslister for new age-musikk.

Kjente artister som Barbra Streisand, Josh Groban og Westlife har spilt inn Rolf Løvlands musikk. I dag er «You Raise Me Up» spilt inn av ca. 1000 ulike artister og har solgt et samlet antall på ca. 100 millioner eksemplarer. Det gjør sangen til en av de største sangene i dette århundre, skriver Kilden i en pressemelding.