— Jeg synes debatten i sosiale medier og på Facebook fort blir for useriøs og flåsete, så jeg holder meg unna den. Men en mening har jeg absolutt, og det er bare tull å hevde at jeg skal ha fått munnkurv av noen. Neste onsdag skal jeg orientere kulturstyret om hva jeg mener, sier kulturdirektør Stein Tore Sorthe.

Meningene hagler

Han henviser til den eskalerende debatten rundt skjebnen til gamle Kristiansand teater (kalt Agder Teater av nesten alle). En reguleringsplan er nå til høring. Den åpner for riving av teaterbygningen fra 1976, inkludert Henrik Finnes 340 kvadratmeter store veggmosaikk. I forbindelse med formannskapets behandling av saken har meningsytringene de siste ukene haglet både i sosiale medier og i Fædrelandsvennens debattspalter. De fleste som ytrer seg er mot riving, og kulturdirektøren er blant flere som kritiseres for at han ikke har latt sin stemme høre i saken.

«Skulle ønske kultursjefen kunne uttale seg om denne saken. Men han er nok pålagt å være taus som en byantikvar» , skriver Gunvald Opstad i et debattinnlegg i Fædrelandsvennen 16. januar.

Åpent møte

— Kunne du tenke deg å fortelle hva du mener om dette nå?

— Nei, det er kulturstyret som er mitt politisk oppnevnte utvalg, og det tar jo vekk litt av meningen hvis det skal stå i avisen hva jeg mener før møtet. Men både pressen og publikum er velkomne som tilhørere på møtet, sier kulturdirektøren.

— Hvorfor orienterer du kulturstyret når reguleringsplanen likevel ikke blir behandlet i dette utvalget?

— Politikerne i kulturstyret sitter også i bystyret som til slutt skal bestemme dette. Og de kan ta med seg informasjonen jeg gir videre til sine partiers gruppemøter, sier Sorthe.