Denne uka er det premiere på "4-stjerners middag" på TVNorge. 3.— 6. mars skal Thom Hell spise middag med Stella Mwangi, Tommy Tee og Maya Vik. Artisten var først skeptisk til deltakelsen.

— Men når jeg først ble med, så var det veldig hyggelig. Jeg ble satt i en veldig fin gruppe, sier Thom Hell.

Thom Hell ser vi i "4-stjerners middag" på TV i mars. Foto: SivDolmen

— Hva sto på menyen?- Fellesnevneren for alle er sterk mat.

Kunstner i kamp

Frank Brunner ser vi i "4-stjerners middag" i mars. Foto: Siv Dolmen

Et par uker senere, 17. — 20. mars, skal kunstner Frank Brunner til bords sammen med Ingar Helge Gimle, Ulrike Døvigen og Elisabeth Warp.Oppgaven er å være best mulig vertskap for hverandre og for TV-seerne. De som lykkes best, møtes i en direktesendt finale.

Jenter mot gutter

I vår er det premiere på en ny kjendisreality på TV 2, "Det sterkeste kjønn". 16 deltakere blir delt inn i et kvinnelag og et herrelag. Til slutt vil en deltaker, det sterkeste kjønn, stå igjen. Maria Arredondo er en av deltakerne.

Maria Arredondo deltar i "Det sterkeste kjønn" på TV 2. Foto: Tore André Baardsen

— Vi bodde sammen i et hus på Gran Canaria og konkurrerte i alt mulig som det kan bli diskusjoner rundt. Hvem er best på multitasking, logistikk, og ordenssans. Det var en veldig spesiell opplevelse, men jeg er glad for at jeg ble med på det. Jeg har et voldsomt konkurranseinstinkt, forteller Maria Arredondo. - Kan du røpe hvordan det gikk da?

— Nei, det har jeg ikke lov til å si.

Tone Vigsnes Borø kjemper om å bli Norges beste hobbybaker i "Kakekrigen" på Fem. Foto: Jakob Mydtskov/TVNorge

KakekrigMen det er ikke bare kjente sørlendinger vi får se på tv denne våren. I "Kakekrigen" på Fem, møter vi denne uka Tone Vigsnes Borø fra Kristiansand. I "Kakekrigen" konkurrerer fem deltakere hver uke om å bli Norges beste hobbybaker.

— Det var helt surrealistisk. En går fra å bake hjemme på eget kjøkken til å bake i et studio med kameraer og kjente dommere. Men det var veldig gøy å være med. Jeg angrer ikke på noen ting, sier Borø om deltakelsen i programmet.

Hinderløype

I TVNorge-serien "Winter Wipeout", er det ni sørlendinger med. Johan Tønnevold fra Grimstad er en av dem.

— Alt går ut på å komme seg helskinnet gjennom en hinderløype, og er egentlig veldig moro. Dere får sikkert se at vi tabber oss ut titt og ofte, sa Tønnevold til Fædrelandsvennen 4. januar. Programmet går ut på at 24 skandinaviske deltakere skal ta seg gjennom en hinderløype i Argentina.

Kun den beste fra hvert land vil klare å ta seg helt til Wipeout-sonen og få sjansen til å vinne førstepremien på 50 000 kroner.

Dokumentar

Dokumentarserien "På liv og død" har premiere denne uka. 50 kamerateam har filmet norsk helsevesen i ett døgn. Her ser vi blant annet klipp fra hjemmesykepleien i Kristiansand, der Gry Westbye sykler rundt til sine brukere.

— Det var litt kunstig. Vanligvis er jeg alene når jeg besøker brukerne, så det var litt rart å skulle late som ingenting når jeg hadde tre personer på slep når jeg skal inn å skifte bandasjer, sette sprøyter og lage mat, fortalte Westbye til Fædrelandsvennen 11. januar.