— Det viktigste med Skvuppfestivalen er at den er annerledes og at man har en følelse av lav terskel, sier fungerende festivalsjef, Eivind Tveit. Han vikarierer i år for Yngve Eriksen, som nylig er blitt pappa.

— Yngve har en sjel og tilstedeværelse som gjør at han blir dypt savnet som festivalsjef. Den eneste forskjellen i år blir nok at vi kommer til å kutte festivalen mye hardere på kvelden. Det har hatt en tendens til å skli litt ut, sier Tveit.

Hiphop

Skvupp arrangeres for sjette gang i en liten fordypning på Flaten på Odderøya. Denne helga står artister som Depui, Johnny Kahlua og Opplysningsrock på programmet.

— Det blir mye forskjellig - både med tanke på kvalitet og uttrykk. Det er en blanding av artister som er veldig flinke og spiller seriøs musikk - og folk som er veldig flinke og spiller tullete, eller har en gimmick. Som for eksempel Eli van der Eynden - kjent fra tv - som spiller bossa nova-versjoner av Aerosmith-låter. Det er naturligvis verd å få med seg, sier festivalsjefen, og nevner blant andre Dead Dispute, Robert Vendetta og Depui som årets fremste navn.

Dessuten: Et hiphop-program, for andre gang siden oppstarten.

— Det blir veldig gøy og underholdende. Men kvaliteten er lav, kommenterer Tveit.

Hippier

Skvupp går alltid med overskudd, og i fjor var det på det meste 120 mennesker til stede på hver av de to festivaldagene.

— Vi har en gjeng akademikere som alltid dukker opp - og noen fra byens hippiemiljø, Jeg vet ikke om de liker at jeg kaller dem hippier, men blandingen av de forskjellige miljøene er det jeg setter mest pris på med denne festivalen. Det er veldig trivelig, sier sjefen.

— Ønsker dere at festivalen skal vokse seg større på sikt?

— Å, nei. Dette skal være som det er. Vi har ingen høyere ambisjoner.