— Det har kommet mye folk på konsertene. Da vi hadde Sah Live med Kirk Covington kom det 89 stykker til kjelleren på Hos Naboen, sier Renate Thauland. Hun er styreleder i nystiftede Kristiansand Jazzvesen. Denne vinteren har Kristiansand igjen fått en fungerende jazzklubb. De siste årene har jazzstørrelsene dratt strake veien forbi Kristiansand fordi det har manglet en oppegående arrangørklubb, men nå er ørkenvandringen forbi. I tillegg til både mandagsjam og lørdagsjazz hver måned, har jazzvesenet alt satt opp to regulære konserter etter starten sist i januar.

«Ligner ingen ting«

Onsdag er det Mopti som kommer innom. Kvintetten vant i 2012 Jazzintro-prisen, og i januar kom de med den temmelig kritikerroste andreplata «Bits & Pieces». DJ og produsent Bendik Baksaas fra Kristiansand har bidratt tungt på plata med samples og lyder, og han er også med på turneen.

Renate Thauland syntes det var på tide å få i gang en fungerende jazzklubb. Foto: Foto: privat

Om plata skrev for eksempel Morgenbladet: «Resultatet ligner ingen ting jeg har vært borti før, det er som om Nils Petter Molvær skulle alliert seg med The Roots for å fremføre John Cages tapeverk Fontana Mix. Lydbildet er utfordrende og totalt fascinerende.«

Så behovet

Med i Mopti er også Harald Lassen fra Songdalen.

— Det er veldig lenge siden jeg har spilt i Kristiansand, så vi er kjempeglade for at Kristiansand Jazzvesen nå er oppe og går, sier Lassen til Fædrelandsvennen.

— Vi så at Kristiansand trengte en fungerende jazzklubb, og vi ville tilrettelegge den for et større publikum enn bare studenter, sier styreleder Thauland. Hun studerer ved rytmisk linje på musikkutdanningen ved UiA, og med seg i styret har hun fått Christer Fredriksen, Johanne Moen, Elaine Rocha, Bjørn Høydal, Øyvind Nyvoll, Fredrik Sahlander og Øyvin Nypan.