Det er den første norske Oscar-prisen på 55 år. Ikke siden Thor Heyerdahl vant prisen for beste dokumentarfilm med «Kon-Tiki» har en norsk film vunnet Oscar.

Kove tok imot prisen alene og takket det kanadiske filmfondet og støttespillere i Norge.

– Takk til Concordia-universitetet i Montreal. Takk til alle våre støttespillere i Norge, og alle som har hjulpet oss med å få til denne filmen. Vi vet hvem dere er, og dere vet hvem dere er. Det er deres fortjeneste at vi nå står her med denne lille fyren i hånden. Tusen, tusen takk, sa Kove, ifølge VG Nett.

Kove er for tiden bosatt i Canada.

I filmen «Den danske dikteren» følger vi Kasper, en dansk dikter hvis kreative brønn har løpt tørr. Han reiser til Norge for å møte sitt store forbilde, Sigrid Undset. Liv Ullmann er filmens forteller. Store deler av filmen er spilt inn i Norge.

Kove, som er født på Hamar, men bosatt i Montreal i Canada, konkurrerte med «Lifted» (regi Gary Rydstrom), «The Little Matchgirl» (regi Roger Allers og Don Hahn), «Maestro» (regi Geza M. Toth), og «No Time for Nuts» (regi Chris Renaud og Michael Thurmeier).

«Den danske dikteren» hadde premiere under Berlin-festivalen i februar 2006, og har siden da vunnet en rekke internasjonale priser.

Den er produsert av Lise Fearnley i selskapet Mikrofilm as, i samarbeid med National Film Board Canada.

Torill Kove var også Oscar-nominert for sin forrige kortfilm, «Min bestemor strøk kongens skjorter», i 2000.