Avlyser auksjonen

Timer etter at alt var på plass, og publikum kunne sjekke ut hva de ville by på av Michael Jacksons eiendeler, ble auksjonen stengt.

Julien's Auctions er tvunget til å kansellere Jacko-auksjonen som skulle startet førstkommende onsdag, 22. april, etter at de nå har kommet til en enighet med Michael Jackson.

Dette skjedde bare timer etter at gjenstandene var utstilt for publikum.

2000 gjenstander

Ansatte ved Julien's Auctions har brukt tre måneder på å klargjøre disse 2000 gjenstandene fra Jackson's tidligere Neverland i California.

Jackson, som har store økonomiske problemer, har lenge kranglet med auksjonshuset om hvorvidt om lag 2000 eiendeler skulle selges på auksjon eller ikke.

Detaljene i avtalen er fortsatt ukjente, men det er klart at Jackson får beholde tingene mot at Julien får stille dem ut de neste årene.

Fornøyde

— Alle parter er nå fornøyde, sier advokaten til Darren Juliens, eier og leder av auksjonshuset i en kunngjøring, uten å utdype videre.

14. april kunne auksjonariusene ved Juliens fortelle til Los Angeles Times at de desperat prødve å komme til enighet med popikonet.

..unntatt hesten

Jacksons advokater forlangte at enkelte av gjenstandene, blant annet en karusellhest med en inskripsjon fra Elizabeth Taylor, var uerstattelige, og ikke skulle være en del av utstillingen. Dessuten hevdet de at Jackson selv aldri hadde signert noen auksjonskontrakt.

En dommer har allerede avvist forsøket på å få ugyldigggjort kontrakten, og Michael Jackson søkte om en midlertidig utsettelse av salget. Hans argumenter skulle etter planen framlegges for retten i Los Angeles i dag, onsdag.

En av lederne ved Julien's, Martin Nolan, insisterte på at salget skulle gå som planlagt, og sa til The Times:

— Advokatene våre jobber med detaljene i en overenskomst, og vi fokuserer nå på å få gjort den jobben vi var hyret til å gjøre.

Tilbake til popkongen

Nå sier imidlertid Nolan:

— Begge parter er enige om å droppe auksjonen den 22. april. Samlingen av gjenstander vil bli returnert til Micjael Jackson og MJJ productions.