KRISTIANSAND: — Vi hadde på et tidligere tidspunkt Eminem inne på programmet på lørdag. Men han glapp dessverre. Det var fryktelig synd. Han hadde vært en skikkelig kanon, medgir Quart-sjef Arild Buli overfor fvn.no.

15 minutter Tidligere i år fikk Quart forespørsel fra managementet til Eminem om de ønsket den verdenskjente rapperen til Sørlandet. Ifølge Buli fikk bookingteamet 15 minutter på seg til å ta avgjørelsen.

— Vi fikk 15 minutter på å si ja eller nei. Hvis jeg ikke husker feil så brukte vi sju minutter på å bestemme oss, og takket ja. Like etter ble vi spurt om vi kunne betale hele honoraret på forskudd. Det sa vi også ja til, og aksepterte alle betingelser, forteller Quart-sjefen.

I 14 dager stod jubelen i taket på Quart-brakka på Odderøya. Men så kom kontrabeskjeden fra rapperens management.

— De ringte tilbake å sa at de likevel ikke fikk til den planlagte "touren", sier Buli.

Fastlåst Ifølge Buli skapte avlysningen til Eminem noen følgeproblemer for Quart.

— I mellomtiden fra vi takket ja til Eminem og fram til vi fikk avlysningen, så låste det seg litt. Vi var ikke i stand til å booke andre artister av dette formatet ettersom vi trodde han var i boks, sier Buli.

I slutten av mars signaliserte Quart at de jaktet en artist som kostet 10-20 millioner kroner, og at denne var tiltenkt plassen som hovedartist lørdag 4. juli. Uten å nevne navn har også bookingsjef Trond Aage Nyhus bekreftet historien.

— Etter mye frem og tilbake ble vi ikke enige om detaljene. Så det gikk dessverre ikke, sa Nyhus til fvn.no da det ble kjent at Young Jeezy i stedet kommer til festivalen.

Flere artister

Buli mener at lørdagen likevel får et sterkt innhold.

— Vi lager ei god pakke, og Trond Aage Nyhus har sammen med sine ypperlige amerikanske bookingmedarbeidere fått til utrolig mye bra. Slash booker også sine egne artister, så han er også en del av bookingteamet i år, humrer Buli.

Festivalsjefen sier også at de har tre artister på trappene som vil bli annonsert om ikke lang tid.