«Menn som hater kvinner» ligger øverst på kinotoppen i både Norge, Sverige og Danmark.

Etter bare tre uker på har filmen blitt sett av over 1,5 millioner kinogjengere i Skandinavia.

640.500 personer har sett den i Sverige.

Thrilleren hadde premiere i Norge forrige fredag, og 161.750 personer har allerede sett den på kinoer rundt om i landet.

Alle bøkene blir kinofilmer

Kinofilmen er basert på den første av de tre bøkene i Stieg Larssons «Millennium»-trilogi. Nå som den første filmen har blitt en så stor suksess, er det bestemt at også de to andre bøkene i trilogien skal bli kinofilmer— før de vises på tv.

Filmene er produsert av Yellow Bird sammen med tv-kanalene SVT og ZDF, samt distributøren Nordisk Film.

Tidligere hadde SVT rettighetene til å vise «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes» som tv-serier. Men nå har Svenska Filminstitutet fått dem til å endte mening, etter rapporter om at 2009 kunne bli et svakt kinoår.

- Stort kinopublikum

— Vi er selvsagt veldig glade for at det nå er klart at både andre og tredje kapittel i Stieg Larssons fantastiske «Millennium»-trilogi nå blir å se på kino. Den utrolige publikumsresponsen på «Men som hater kvinner» i Norge og Norden for øvrig gjør at vi gleder oss stort til å presentere «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes» for det som garantert er et stort kinopublikum i løpet av året, sier Tom Erik Kolåsæter, markedssjef i Nordisk Film Distribusjon AS i en pressemelding.

— Innerst inne har vi hele tiden håpet at dette skulle la seg gjøre, sier Sören Staermose, Yellow Birds produsent.

«Jenta som lekte med ilden» beregnes å få kinopremiere i september 2009 og «Luftslottet som sprengtes» i november 2009. Den kommende tv-serien sendes på SVT fra slutten av februar 2010 - oppdelt i seks 90-minutters avsnitt.