MANDAL: — Vi har arbeidet spesielt for å få ungdom ut av hulene sine og inn i kulturuka. Nå håper vi ungdom slår til på de mange tilbudene vi gir dem på kulturnatta, sier Guro Wendelbo som skal lede Grenseløst fra fredag 11. til onsdag 23. april.

Tilbudene om spikermatte, glasskår, sjonglere med ild, balansere på line og å være i ei såpeboble kommer når proffe gjøglere og Taraxacum har underholdt i sirkusteltet ved Kulturfabrikken lørdag 12. april. Oppladningen mot natta starter med åpne verksteder, utstillinger, sang av Jan Engervik og moteoppvisning med brukte klær i samarbeid mellom elever ved formgivningslinjen til videregående skole og Fretex.

— Programmet er ennå ikke fastspikret, men det skal i alle fall bli ei grenseløs kulturnatt. Det har vært et spennende arbeid for å få til ei natt som sitter. Vi håper fortsatt på å få tak i nye overraskende tilbud, sier Wendelbo som startet planleggingen av Grenseløstuka allerede før fjorårets arrangement var i mål. Det er Mandal Musikkråd, der Wendelbo har en sentral rolle, som leder arrangementet.

Mer enn tusen

— I fjor hadde vi mer enn tusen deltakere. Nå håper vi nye tilbud skal trekke med enda flere, sier hun. I år er det inngått samarbeid med Lindesnes kommune. Det innebærer at det skal holdes arrangementer i Lindesnes samtidig som Frivillighetssentralen i Lindesnes er med på et arrangement i Mandal.

Grenseløst tjuvstarter med at en barnehage pynter et tre i byen, fotoutstilling på Vigeland og amatørutstilling på Kulturfabrikken fredag 11. april. Dagen derpå braker det løs i sentrum med åpen scene. På Lillens Låve blir det spikkeaktiviteter for barn både lørdag og søndag. Sirkusgruppa Taraxacum har ikke tenkt å la seg slå ut av kulturnatta lørdag og slår til med nye forestillinger på søndagen. Da er også Blomdalen Jentekorps i aktivitet.

Begeistringsdag

Frivillighetssentralene i Mandal og Lindesnes inviterer til begeistringsdag mandag. Deretter følger konserter med blant annet kor med hundre struper, Mandal Musikkforening og Mandal Barnegospel. Stein Rafoss skal lede filosofikafé. Booze Brothers skal underholde lørdagskvelden, mens det på søndag blant annet blir visning fra ukas teaterworkshop, Mandal guttekorps og bandhelgkonsert. Grenseløstuka munner ut med litteraturdager og eventyrstund der «Drageløperen» står sentralt og avslutter kulturfesten i kinoen onsdag 23. april. Da kan du bestille noen å se filmen sammen med.

— Vi kan også love mye dans og egne grenseløstdukker. Målet er å vise mangfoldet i kulturlivet vårt. Og selvfølgelig skal det bli konsert på tomta der kommunen skal bygge kulturhus, sier Guro Wendelbo.