Vant du ikke? Vi har ny konkurranse ute, der du kan vinne billetter til Superfamily-konsert fredag 25. september. Klikk her for å delta

KRISTIANSAND: Mandag spurte vi leserne om hvilken helgen vi minnes på Lisa Ekdahls fødselsdag. Vi takker for god respons. Mange tenkte som oss, at det mest naturlige svaret er Olav den hellige, Norges tidligere konge, som døde i slaget på Stiklestad 29. juli 1030. Han minnes på Lisa Ekdahls bursdag, nemlig Olsok, den 29. juli.

Men andre observante lesere har påpekt at det er flere helgener som minnes denne dagen.

Én har foreslått Den hellige Lupus av Troyes, også kalt Bleiddian. Ganske riktig feires også han 29. juli.

Flere andre mente Den hellige Marta av Betania eller St. Martha var riktig svar. Ifølge bibelen var hun Lazarus' bror, og hun feires også 29. juli.

Vi har godtatt også disse forslagene som riktige svar, men de tre vinnerne vi trakk ut hadde tilfeldigvis alle svart Olav den hellige. Premien er billetter til konserten med Lisa Ekdahl på Kick i Kristiansand førstkommende søndag.

Vinnere

Odd Tobiassen:

— Jeg har ikke noe annet forhold til Lisa Ekdahl enn at de har spilt henne en del på radio, hun har en veldig fin stemme. Jeg har lyst til å se henne live, sier han.

Kjersti Slettum:

  • Jeg har ikke hørt så mye på henne de siste årene, men før hørte jeg mye på henne, da var det jo «Vem vet». Jeg synes det var festlig å vinne billett, sier hun.

Bjarte Aluwini:

  • Jeg har et kjempegodt forhold til henne. Dama mi er også svensk, så vi hører mye på henne, sier han, og legger til at det nok blir henne han tar med seg på konserten.

Sjekk konsertprogrammet i Kristiansand denne uka her.