De profesjonelle danserne i «Dancing With The Stars» vil fremføre egne danser til musikk fra Swayzes populære filmer «Dirty Dancing» og «Ghost».

— Vi vil hedre de fantastiske øyeblikkene han har bragt til film ved å la våre dansere vise sin tolkning til musikken fra filmene, sier showets produsent Conrad Green til magasinet People.

Patrick Swayze, som døde av kreft mandag, var med som gjesteinstruktør i danseshowets første sesong i 2005. — Vi har noen gode minner fra da Swayze kom og hjalp oss den gangen vi var et lite show, sier Green.

Danset ballett

Swayze er kjent for rollen som danseinstruktøren Johnny Castle i «Dirty Dancing», og skuespilleren hadde selv lang erfaring med dans.

Moren hans Patsy Swayze var koreograf og eide en ballettskole, og Patrick Swayze begynte å ta leksjoner i ballett som barn.

Han valgte å satse på dans, og etter hvert isdans. Sin formelle danseutdannelse tok han ved the Harkness Ballet og Joffrey Ballet Schools i New York.

Et dårlig kne etter en idrettsskade hindret Swayze i å bli profesjonell danser, og han ble drevet inn i skuespillerkarrieren.

- Inspirasjon

Skuespilleren gjorde likevel nytte av sin dansebakgrunn. Han var med i flere Broadway-oppsetninger, i tillegg til dansefilmen «Dirty Dancing».

— Han var en av få personer som klarte å kombinere dans med å være en toppskuespiller. Han var en inspirasjon for mange av våre profesjonelle dansere, sier produsent Conrad Green.

Programmet hvor Swayze hylles vil bli sendt på tv i USA 23. september.