Johnny Depp har lenge vært fan av det britiske bandet Babybird, og når de nå spiller inn sitt sjette album, er skuespilleren ifølge musikkmagasinet NME med i studio.

— Produsentene av platen, Grammy-nominerte Bruce Witkin & Ryan Dorn, ble introdusert for Babybirds frontmann Stephen Jones av nettopp Johnny Depp, som har vært fan av bandet i flere år, sa en talsmann for bandet til MTV.

Musikk i film

Depp har ved mange anledninger vist fram sitt musikertalent. I filmen "Chocolat" fra 2000, spilte han omreisende tater med gitar, frihetstrang og dametekke. I filmmusikalen "Sweeny Todd" fra 2007 sang og spilte han også. Han spilte på soundtracket til "Once Upon a Time in Mexico", og sang selvsagt rom-visene i Pirates of the Caribbean-filmene.

Han har tidligere spilt inn et soloalbum, spilt slidegitar på Oasis-sangene "Fade In-Out" og "Fade Away". Han har spilt med Shane MacGowan, og var medlem av bandet P, hvor også Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea var med.

Inspirert av predikant

Johnny Depp har tidligere fortalt han ble hektet på musikk i menigheten til predikantonkelen.

— Foreldrene mine var ikke spesielt musikalske, men jeg hadde en onkel som var predikant. Han spilte hillbilly-bluegrass-gitar. Så gudstjenestene på søndagene pleide være slik "Hallelujah, brothers and sisters!, og så dro han i gang "Stepping on the Clouds". Det var der jeg ble bitt av basillen - da jeg så onkelen min spille gitar med gospelbandet sitt rett foran meg der, fortalte Depp til Rolling Stone i forbindelse med lanseringen av "Sweeny Todd".

Første platen

Men det var ikke bare gospel som inspirerte ham.

— Jeg vet ikke om det var meg som kjøpte den, men den første platen jeg husker å ha lyttet på, var Dean Martins "Everybody Loves Somebody", sa han videre, og avslørte at de første sangene han spilte, var Deep Purples "Smoke On the Water" og Led Zeppelins "Stairway to Heaven". Da var han 13 og hadde startet sitt første band.