KRISTIANSAND: På få minutters varsel kalte festivalsjefen inn til pressekonferanse i ettermiddag. Budskapet var enkelt: Underskuddet til festivalen er stort, og godt over de 15 millionene som Buli tidligere har spekulert i.

Buli har tidligere spekulert i et underskudd i størrelsesorden 10 — 15 millioner kroner. Det ble i dag bekreftet at tallene er rødere enn som så.

– Vi var litt kjapt ute. Tidligere signaliserte vi et tap på 15 millioner, men etter grundige møter med revisor og regnskapsavdeling, har vi bestemt oss for at vi må kostnadsføre alt i år. Dette betyr at tapet komme til å bli atskillig annerledes enn det vi først trodde. Hvor mye vet vi ikke ennå, sier Buli til NTB.

Tidligere Quart-medarbeider Pål Hetland gikk før festivalen ut og sa at underskuddet for festivalen kunne ende på opp mot 30 millioner kroner. Festivalen hevder at det ble solgt 67.000 billetter til årets festival.

Buli hevdet onsdag at media hadde ødelagt for festivalen, og gjort slik at publikum ikke kjøpte billetter.

– Musikkvitere og alle som egentlig skulle ha greie på dette har dømt oss nedenom og hjem. Det har ikke gjort grunnlaget bedre for å få folk til år reise til Kristiansand, sa Buli da til fvn.no.