KVINESDAL: Fredag offentliggjorde Norway Rock Festival fire nye band til sommerens festival. Turboneger gjør comeback på Øyesletta, og får følge av We, Pagans Mind og Dog Almighty.

— Turboneger var med på å dra i gang Kvinesdal Rock Festival, og var en av grunnene til at vi kunne gå videre til 2007, sier festivalsjef og bookingansvarlig Kjell Arne «Kelly» Aamodt til fvn.no.

Spiller på kvelden

Foran rundt 1500 fremmøtte åpnet Hank von Helvete og de andre denimrockerne festivalens hoveddag i 2006 , selv om solen var på sitt høyeste. To år og et navneskifte senere skal Turboneger være co-headlinere på Norway Rock Festival, og står på scenen like før Motörhead lørdag 13. juli.

— Turboneger er et fantastisk band. Nå er vi en «ny festival», og vi vil gjerne ha de med. For to år siden spilte de midt på dagen. Nå vil vi se de i en setting før Motörhead på kvelden, sier Aamodt.

Samtlige av bandene festivalledelsen slapp fredag skal spille lørdag 13. juli. Oslo-rockerne We, som nylig slapp albumet «Tension & Release», spiller før Soilwork, som etterfølges av Turboneger. Bandet er også booket til Øyafestivalen og Hovefestivalen i sommer.

— De har fått meget gode kritikker for sitt nye album, sier en fornøyd Aamodt.

Fikk nei

Dog Almighty, med medlemmer fra tidligere Span og Farout Fishing, forventes å levere et fyrverkeri på scenen. Det samme gjelder Pagans Mind fra Telemark. Progmetalbandet fikk først nei fra festivalledelsen, men etter å ha hørt gjennom materialet var ikke Aamodt vond å vende.

— Jeg fikk albumet til Pagans Mind i bilen, og hørte på dem tre uker i strekk. Med en så god skive fortjener de å spille på festivalen, sier han.

Med fredagens bandslipp er 14 band klare for Norway Rock Festival. Fortsatt mangler headliner for både torsdag og fredag, men Aamodt har tro på at brikkene vil falle på plass innen kort tid. Lørdag 15. mars slippes komplett lineup på utestedet På Hjørnet i Kristiansand, sammen med konsert av Backstreet Girls.

— Vi jobber med noen store fisker til å slå i bordet med, sier festivalsjefen.