3. februar hadde TV3s nye konsept «Singing bee» premiere på kanalen. I «Singing bee» handler det om å kunne sangteksten, mens sangstemmen er det ingen som bryr seg om.

TV3 har hatt stor suksess med programmet der Åge «Glam» Sten Nilsen er programleder og nå kaster TV2 seg etter.

TV2 har nemlig kjøpt rettighetene til konseptet «Don't forget the lyrics» og etter påske kommer «Kan du teksten» ledet av Madcon-duoen på skjermen.

Ikke bekymret

Men i TV3 er det ingen bekymring for TV2s satsing.

– Det er ikke så uvanlig at to formater ligner på hverandre. Dette kjenner vi igjen fra reality-sjangeren. Jeg kjenner ikke så godt til «Kan du teksten»-konseptet, men kan jo si «Velkommen etter» og ønske TV2 lykke til, sier informasjonsansvarlig i TV3, Glenn Ø. Støldal og legger til:

– Det er artig at vi er først ute.

– Spennende konkurranse

«Singing bee» skal sendes i 12 programmer, noe som betyr at gameshowet fortsatt vil sendes etter påske når «Kan du teksten» også skal på lufta. Men TV3 tror ikke de vil miste seere.

– Så lenge TV2 ikke bruker samme sendeslot som oss på «Kan du teksten», går nok dette bra. Dette er en type program som kan sees to ganger i uka og dette kan bli spennende, mener Støldal.

«Singing bee» sendes søndager kl 20. Hvilken dag «Kan du teksten» skal sendes er ikke kjent.

«Singing bee» mest sett

Forskjellen på de to konseptene er relativt liten. I «Singing bee» konkurrerer seks deltakere i hvert program om å nå til topps. Først når de er alene igjen på scenen, kan vinneren begynne å kjempe om topp-premien på 50.000 kroner.

I «Kan du teksten» er det en eller to deltakere pr program som må spille seg opp langs en pengestige, ikke ulikt «Vil du bli millionær»-modellen. Her kan deltakerne vinne hele 500.000 kroner.

Støldal erklærer at TV3 møter konkurranse hele tiden og at TV2 kommer med et lignende konsept spiller liten rolle for kanalens videre satsing på «Singing bee».

– «Singing bee» er TV3s mest sette program om dagen og med 168.000 seere i snitt så langt, må vi bare være fornøyde, konkluderer Støldal.

Burde TV3 frykte TV2s «Kan du teksten»? Hva mener du?