Russel Brand ledet MTV Video Music Awards (VMA) i september, og etter showet var den britiske komikerens oppførsel et av de største samtaleemnene. Før showet var Brand mest kjent for sin rolle i komediesuksessen «Forgetting Sarah Marshall». Brands humor gikk blant annet hardt ut over de selverklærte jomfruene i boybandet Jonas Brothers. De ble omtalt som «Guds favorittjomfruer», og Brand mente at de tre ungguttene burde utnytte kjendisstatusen sin til å «get lucky». I tillegg slo han fast at «litt sex har aldri skadet noen».

Bush

Komikeren kom også med spark til sittende president George W. Bush. Bush ble omtalt som «den tilbakestående cowboy-typen». Han benyttet også programmet til å oppfordre amerikanerne til å velge Barack Obama foran John McCain. Bush-spøken fikk imidlertid etterspill for Brand. I et intervju på The Chris Moyles Show på BBC Radio1 forteller Brand at han ble truet på livet.

– Det var veldig gøy. Spesielt dødstruslene, oppsummerte Brand.

Skarpe?

Han mente ellers at de som kom med truslene neppe kan være blant de skarpeste knivene i skuffen. Derfor ga han følgende råd:

– Dersom du skal ta livet av noen, ikke gi dem et varsel på forhånd. Det gir deg en sjanse til å forberede deg, uttalte Brand.

Han sliter med å skjønne hva som får noen til å gå så langt.

– Hvordan kan du, mens du ser på tv, tenke at «åh, jeg liker ikke dette. Nei, jeg liker det ikke i det hele tatt. Jeg skal drepe ham». Det er et langt steg, sier Brand.