TRONDHEIM/KRISTIANSAND: — Dette er jo en veldig spennende greie. Vi vet jo ikke hvor, eller for hvem, vi skal spille. Det kan jo fort hende at vi havner i Magdas vaffelselskap i Froland. Men da blir det et vaffelselskap Magda aldri vil glemme, ler Aas.

Aas tar med seg sine to kollegaer for å lage fest ett sted i Norge. Spørsmålet er hvem som er villig til å betale mest for å få det feststemte mP3-teamet til sin stue, arbeidsplass eller nabolag.

— Budvinneren kan vente seg tre energiske, glade programledere fra NRK mP3 som vil gi alt av seg selv og mer til, med all musikken du kan høre hos oss, og ting du ikke hører hos oss. I tillegg blir det mulighet for å bli kjent med oss, ikke bare gjennom radioen, forteller en oppglødd radiovert.

Kristiansanderen Bjørn Sture Aas (t.h.) tar med seg sine to mP3-kollegaer Heidi Gjestad og Helge Bull-Engelstad for å skape fest hos den som vil betale. Pengene for stuntet gis til tv-aksjonen 2008. Foto: NRK. Vil bry seg

Radioredaksjonen på Tyholt har også tidligere gitt støtte til tv-aksjonen, gjennom cd-salg, men dette er første gang hele teamet, inkludert én kristiansander, bokstavelig talt loddes ut.

Årets tv-aksjon er til inntekt for Blå Kors' arbeid for barn som lider av voksnes rusmisbruk.

— Stasjonen vår drives av unge mennesker - for unge mennesker, og vi vil vise at vi bryr oss om våre lyttere. Det er hele 120.000 barn som rammes av foreldres rusmisbruk hver eneste dag og da sier det seg selv at dette kan også være noen av våre lyttere, enten direkte eller indirekte, sier Aas til fvn.no

— Tror du din kristiansandsdialekt vil gjøre budgiverne ekstra ivrige?

— Hehe, kristiansandsdialekta er jo sjarmerende; det får jeg stadig vekk høre, så jeg håper jo for all del at dialekta kan være med å trigge lyttere og andre til å gi bud på oss, ler humørsprederen.

Eksklusivt

Opptredenen som auksjoneres bort skal ikke sendes på radio.

— Nei, budvinner får oss eksklusivt for seg og sine venner, forklarer Aas.

NRKs årlige tv-aksjon går av stabelen søndag 19. oktober.