KRISTIANSAND: — Nå er både Cultiva og kommunene med på laget, og det er fantastisk, sier Arild Buli til fvn.no.

Beløpet gis uten at Quart har sendt ny søknad eller levert annen skriftlig dokumentasjon siden festivalen fikk avslag på søknad om tilskudd på 10 millioner kroner i februar.

Initiativ til støtten kom fra avtroppende styreleder i Cultiva Trond Bjørnenak. Han viste til Bystyrets vedtak onsdag om å gi 305.000 kroner til festivalen og at Quart nå fremstår med et program og en tydeligere profil.

— Det er ikke snakk om en bevilgning på to millioner kroner eller et lån på fem millioner kroner, men en ren støtterklæring slik at festivalen kan gå videre, sa Bjørnenak.

— For litt siden hadde jeg en samtale med Valvik og Bjørnenak bare for å ha spurt de en siste gang om likviditetsstøtte og lån, og nå fikk vi et tilskudd i stedet for. Det er veldig bra, og vi jubler på brakka, sier Buli.

Han legger ikke skjul på at han gjerne skulle ønsket seg noe mer enn de 300.000 kronene som ble bevilget.

— Men det er uansett veldig positivt at de nå er med på laget. Det er et kjempeviktig signal, forteller han.

Da pengene ble bevilget uttalte Bjørnenak følgende:

— Jeg oppfatter Quart som ett av de viktigste merkenavnene for Kristiansand.

Akkurat det utsagnet er Buli spesielt fornøyd med.

— Det var fantastisk at han sa det. Akkurat det har vi jo følt helt siden vi kjøpte boet til der vi er i dag, men vi har kanskje ikke følt at alle har sett på det sånn, forklarer han.

Med unntak av Kristelig Folkepartis Jørgen Kristiansen fikk avtroppende styreleder støtte fra hele Cultiva-styret for støttebevilgningen til Quart.

— Jeg er ikke overrasket over at Jørgen Kristiansen var i mot det. Han er vel negativ til alt som er bra, sier Buli.

LES MER OM CULTIVA I MORGENDAGENS PAPIRAVIS

DISKUSJON: Det oppsto heftig diskusjon mellom Quart-sjef Arild Buli og styreleder Trond Bjørnenak (til v.) da Quart fikk null i støtte tidligere i år. Styremedlem Jørgen Kristiansen lyttet til disputten. (Arkivfoto)