Tom Hanks spiller hovedrollen i "Engler og demoner" slik han gjorde det i Da Vinci Koden". Foto: Filmweb

Den 20. mai er det premiere på «Engler og demoner», filmen som er basert på boken Dan Brown skrev før han satte verdens bestselgerlister i brann med «Da Vinci koden». Den nye filmen blir i motsetning til bokserien behandlet som en oppfølger. Antimaterie, Illuminati og Vatikanstaten er stikkord for den kommende filmen, og nok en gang har katolikker verden over protestert. I hovedrollen finner vi fortsatt Tom Hanks.

Skriver

Både bokversjonen og filmatiseringen av «Da Vinci koden» ble anklaget for å angripe den katolske kirken, og det haglet til tider med kritikk og avsløringer av faktafeil i både film og bok. Bråket fortsetter nå som det nærmer seg premieren på «Engler og demoner». I et innlegg i New York Daily News anklager William Donohue fra the Catholic League regissør Ron Howard og forfatter Dan Brown for å drive en svertekampanje mot den katolske kirken.

— Nok en gang har radarparet Dan Brown og Ron Howard slått seg sammen i å sverte den katolske kirken med fantastisk humbug, sier han i innlegget.

Han viser også til at den katolske kirken gjorde mer enn noen andre institusjoner for å holde universiteter åpne og blomstrende i middelalderen.

Her er en av trailerne til filmen :

(saken fortsetter under klippet)

Forsvarer

Regissør Ron Howard bruker sin blogg i The Huffington Post til å forsvare filmen.

— Verken jeg eller «Engler og demoner» er anti-katolske. Og la meg være litt mer kontroversiell: Jeg tror at katolikker vil ta filmen for det den er: Et spennende mysterium med handlingen lagt til Roma. I «Engler og demoner» slår professor Robert Langdon seg sammen med den katolske kirken for å slå ned et ondsinnet angrep på Vatikanet. Hva er det egentlig som er så anti-katolsk med det, undrer Howard.

I dag melder nettstedet The Score Card Review at Columbia har planlagt en tredje film i serien, denne gangen basert på den kommende Brown-boken «The Lost Symbol».