KRISTIANSAND: Som et ledd i årets storsatsing bestemte Arild Buli seg for å frakte to gigantiske lektere fra Arendal til Kristiansand. Begge to ligger nå på plass utenfor Odden, men foreløpig har ikke festivalfolket strømmet om bord.

Kristiansanderne Inti Gallegos og Susanne Holberg var to av dem som koste seg på den åtte meter høye kolossen onsdag kveld.

— Jeg tror ikke helt folk har fått med seg at man kommer inn her uansett, selv om du ikke har pass, sier Holberg.

Lekterne har tilsammen en flate på 1500 kvadratmeter, og har sitteplasser til mellom 1000-1500 personer. Det er også kaiplass til båtfolket like ved.

Selv om det ikke krydde av folk på lekteren onsdag kveld var begge imponert over årets Quart-utgave.

— At det var over 15.000 på Odderøya i går er imponerende. Det de har fått til er dritkult, selv om det ikke var noen pangstart i går, sier Gallegos.

PÅ LEKTEREN: Inti Gallegos og Susanne Holberg var to av de som hadde tatt turen til lekteren mens Volbeat sto på scenen i amfiet. Foto: Erlend Olsbu Foto: Erlend Olsbu

Hyret inn B-kjendiser

Den tidligere pornoskuespilleren Thomas «Rocco» Hansen og fotografen Per Heimly har begge tilhold på lekteren.

— Jeg kjenner en del av de involverte, og ble spurt om jeg ville stille opp på noe. Det er en morsom greie, sier Heimly, som selger portrettfoto for 200 kroner.

— Det er ikke pengene, men bare en morsom happening, sier han.

«Rocco» Hansen, eller Erwin Wedel, som han heter nå, har flyttet spa-butikken sin fra Oslo til Kristiansand for anledningen.

— Jeg kjenner en del av folka bak Quart, og synte konseptet var kult, sier Wedel.

SPA: Erwin Wedel tilbyr spabehandling på lekteren. Da bildet ble tatt var de kvinnelige assistentene forduftet, og Heimlys fotoassistent (t.h.) ble derfor shanghaiet fra nabobutikken. Foto: Erlend Olsbu