— Vi elsker Chinese Democracy, sa Metallicas Lars Ulrich i Metallica og hyllet dermed Guns N' Roses' etterlengtede comebackalbum. Ordene falt under en pressekonferanse i forbindelse med at Metallica ble innlemmet i rockens Hall of Fame.

Men vil Axl?

En reporter benyttet anledningen til å spørre om bandet ville vurdere å turnere med Guns N' Roses igjen, etter flere famøse hendelser i 1992. Spørsmålet resulterte først i stor latter. Svarene er nå spredd på internett av rekke bloggere som håper på en felles turne.

— Vi elsker å turnere og sier aldri nei, responderte trommeslager Lars Ulrich.

— Aldri si aldri, fulgte vokalist James Hetfield opp.

— Det store spørsmålet er vel egentlig om de vil turnere med oss, avsluttet gitarist Kirk Hammett.

Brannskader

Hendelsene under de to bandenes felles turne i 1992 er viet en egen artikkel i det brukerstyrte nettleksikonet Wikipedia.

Den mest kjente hendelsen inntraff da Metallicas James Hetfield pådro seg både andre- og tredjegrads forbrenninger på sin venstre arm, etter å ha stått for nær pyroshowet på scenen.

Dette skjedde på et fullsatt Montreal's Olympic Stadium, og etter en lang pause entret Guns N' Roses scenen for noe som ble en kort seanse.

Lydteknikerne hadde ikke rukket å justere lyden, slik at bandet ikke hørte seg selv spille. I tillegg klagde vokalist Axl Rose på en sår hals.

Skapte opptøyer

Den knappe opptredenen gjorde et allerede utålmodig publikum rasende, og myndighetene hadde store problemer med å håndtere mengdene som veltet biler, slo inn vinduer og satte fyr på butikker.

Metallica har senere uttalt at Guns N' Roses lærte dem hva man absolutt ikke skal gjøre på turne.

Konsertene ble imidlertid en økonomisk suksess for Metallica. For Gun N' Roses sin del derimot, ble det skrale saker.

Gitarist Slash har skrevet i sin biografi at Axl Rose brukte opp det meste av pengene på dyre temafester bak scenen etter hver eneste konsert, i tillegg til at bandet fikk flere bøter for å ha opptrådt for seint.

Det hører også med til historien at Guns N' Roses også ville ha med Nirvana på turneen, noe Kurt Cobain satte ned foten for. Siden skal det ha vært ondt blod mellom Cobain og Axl Rose.

Foto: Scanpix