Hvem det er av de tre finalistene som har best kontakt med sin sjette sans skal avgjøres søndag. For å kåre en vinner skal finalistene denne gangen blant annet stille en diagnose på en hest. Men også mennesker skal de klarsynte bryne seg på.

Skal fornemme historien

Finalistene får møte Inge og Unni. Paret ble sammen i 1986 og giftet seg i 2004. I 1992 fikk Inge kreftdiagnose og i 1996 fikk han beskjed om at det ikke var noe mer å gjøre. Ekteparet dro til Seattle i USA og forsøkte ny behandling med det utfallet at Inge ble frisk.

Da de kom tilbake til Norge ble Inge nok en gang syk, denne gangen var det hjertet. I 2004 fikk Inge nytt hjerte og er i dag en frisk mann.

Prøven til finalistene består i at de skal fornemme Inge og Unnis dramatiske historie kun ved hjelp av en ring og et bilde gjemt i en konvolutt.

Den av de tre finalistene med flest rette treff på prøvene, vinner «Jakten på den 6. sans».

De klarsynte

Linda Thorstensen fra Kongsberg forteller om sine evner inne på TVNorges hjemmesider:

— Mine evner er at jeg kan heale. Jeg jobber også med healing sammen med engler. Og så får jeg en del guiding når jeg har meditasjonkvelder, det betyr at jeg får en del ord og tanker som ikke er mine. Jeg jobber også som medium, det vil si at jeg har kontakt med den spirituelle verden i tillegg til den verden vi lever i.

Finalist nummer to Erik Myrhaug fra Heggedal, forteller om sine evner:

— Når jeg bruker den sjette sans og healingkraften er det første jeg gjør å innstille meg på energien. Måten jeg gjør det på er å lukke øynene og være oppmerksom på pusten og være oppmerksom på kroppen min. Da kjenner jeg at det begynner å piple i hendene. Jeg blir en kanal for energi som stråler ut og da kan jeg åpne for klarsynet.

Siste finalist kommer fra Tromsø og heter Anne-Kristine Augestad.

— Jeg ser i bilder og jeg kan høre lyder på det indre øret. Jeg kan kjenne lukt og få opp ord, se stillbilder og små historiesnutter i sammenheng. Det kommer automatisk uten at jeg trenger å gjøre noe. Jeg kan se fortid, nåtid og fremtid. Jeg kan noen ganger se gjennom gjenstander som hus og biler og har noen ganger klart å se hva som er galt, om det er feil på grunnmuren eller bilen.

Finalen i «Jakten på den 6. sans» vises søndag på TVNorge.