– Jeg sa først nei på grunn av alle fordommene der ute og den negative publisiteten jeg har opplevd tidligere. Men da jeg endelig takket ja bestemte jeg meg for å gi alt sammen. Med hud og hår, erklærer Helene Rask etter TVNorges høstlansering i Oslo torsdag kveld.

Helene Rask skal sammen med ti av jentene i Rask models bli fotfulgt av tv-kamera både på jobb og i privatlivet i dokusåpen «Glamourmodellene».

Det er Skofteland film som står bak produksjonen, samme selskap som laget «Et lite stykke Thailand» som ble sendt på TVNorge i år.

Lover tårer

Etter ti år i bransjen innrømmer Helene Rask at hun kan bli lei til tider.

– Et slikt yrke er mer slitsom enn man skulle tro. Men jeg kjører rally og drar på fisketur. Det går ikke an å leve bare som glamourmodell 24 timer i døgnet, opplyser Rask.

– Men når du stiller opp i en dokusåpe havner du jo enda mer i rampelyset?

– Det er et elsk og hat-forhold. Det er både godt og vondt å bli allemannseie. Men er man med på leken må man tåle streken. That's the price to pay, hevder Rask.

– Du har holdt på i ti år nå: Vurderer du noen gang å bli «pensjonist»?

– Tja, det er jo bare å se på Lillian Müller. Hun er jo 50! Så jeg håper jeg har noen gode år foran meg fortsatt.

For tiden er Rask og de andre jentene halvveis i innspillingsprosessen, men så langt har modellmammaen ikke angret på at hun takket ja.

– Det er sårbart å åpne seg og det blir en del tårer. Ved å ha et kamera som følger deg, blir du veldig reflektert. Det kan bli ganske sårt, sier 28-åringen.

Vil avlive myter

Helene Rask har sett på «Et lite stykke Thailand» og hedrer produksjonselskapet som står bak seersuksessen.

– Jeg syns programmet er utrolig flott. Utrolig sterkt. I «Et lite stykke Thailand» er det personer som møter mange fordommer daglig og det kjenner jeg meg veldig godt igjen i. Det skal bli fint å få avlivet noen myter, smiler Rask.

«Glamourmodellene» var bare ett av programmene som ble presentert under høstlanseringen. Etter sommerferien kan TVNorges seere også bruke tid på talentkonkurransen «Grease», gameshowet «Sannhetens øyeblikk», «Krimkommisjonen», gameshowet «Power of ten» (der man kan vinne 10 millioner kroner) og dokusåpen «En annen del av Norge» som føler hverdagen til en gruppe utviklingshemmede.

Det vil bli gjensyn både med «Åndenes makt» og «71 grader nord».

Klarsynte treffer bedre

Tom Strømnæss som er programleder for «Åndenes makt» og prosjektleder for «71 grader nord» har som vanlig hatt en travel vår.

– Programmene kolliderer fryktelig med hverandre. Men jeg jobber aller mest med «Åndenes makt» da, forteller han og legger til at i høstens utgave er de klarsynte enda mer treffsikre enn tidligere.

– De er enda mer direkte «på». De treffer ganske nøyaktig altså, sier Strømnæss med forundring i øynene.

Forklaringen på hvorfor de klarsynte gjør det bedre i å finne bakgrunnen på spøkelser i diverse bygninger er ganske enkel ifølge Strømnæss.

– De har nå fått mer tid og vi har en romsligere opptaksperiode.

71-klærne ødelagt

«71 grader nord» spilles ferdig i disse dager. Årets sesong er den tiende i rekken og er to uker lengre enn normalt. Årets deltakere skal altså være totalt seks uker på tur.

– Med all respekt for Bergans og våre samarbeidspartnere; Klærne er nå i ferd med å ramle fra hverandre, humrer Strømnæss.

At «71 grader nord» nå er på vei inn i sin tiende sesong gjør den til verdens lengstlevende realityserie på en og samme kanal. Det gleder Strømnæss som har vært med fra starten.

– Jeg er overhodet ikke lei. «71 grader nord» er hjertebarnet mitt, smiler han.

«John Locke» på besøk

Kveldens største overraskelse under TVNorges høstlansering var at Terry O'Quinn, kjent som John Locke i hit-serien «Lost», hadde tatt turen til Colosseum kino.

– Oslo er bare helt nydelig, sier O'Quinn.

I vårens siste episode av «Lost» fikk man se Locke ligge i en kiste, men skuespilleren selv lover at han fortsatt er å se på den øde øya til høsten.

Noe mer vet han ikke.

– Handlingen er som en statshemmelighet. Hvis du finner noe ut bør du holde det for deg selv. Ellers blir du bortført, spøker O'Quinn som er svært takknemlig for rollen.

– Det er en fantastisk rolle og en herlig jobb, konkluderer han.

Oppfølgere på Fem

På den nye kanalen Fem som blir ett år i september er det flere sesong-nummer-to i vente.

«Big love», «Dirt», «Unge mødre», «Most haunted», «Life among the dead», «Paranormal state» og «Studio 5» er alle tilbake.

Av nyheter kan kvinnekanalen friste med dramaserien «Greek» som utspiller seg i den amerikanske collegetilværelsen, «Oprahs big give» og «She's got the look» der USA sin neste toppmodell over 35 år skal oppdages.

Foto: Merete Arnesen
Foto: Merete Arnesen
Foto: Merete Arnesen