— Vi håper og tror at vi kan være en fullgod erstatning for de som hadde gledet seg til en festivaluke på Sørlandet, og som kanskje ikke har råd til et ekstra ukepass på toppen av det første, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

Akkurat nå sitter Gunnufsen i et møte med daglig leder Geir Magne Lundstøl og styreleder Morten Sandberg for å diskutere hva Hove kan bidra med i forbindelse med Quart-konkursen.

— Vi må først og fremst konsentrere oss om vår egen festival, som starter om knappe 14 dager. Quartens konkurs kom like overraskende på oss som på alle andre, men vi vil vurdere om det er noe vi kan bidra med, sier daglig leder i Hovefestivalen, Geir Magne Lundstøl.

Hovefestivalens styreleder Morten Sandberg opplyste til VG fredag kveld at festivalen ville vurdere en utvidelse på bakgrunn av Quart-konkursen.

Med et et fullbooket program er det uansett svært usannsynlig at Hove vil overta noen av artistene som skulle spilt på Quart. Hovefestivalen har imidlertid ymtet frempå at det kan være aktuelt å tilby deler av Quartens frivillige jobb i Arendal.

— Quart har mange medarbeidere som har vært motivert for å arrangere en festival. Vil vi se på muligheten for at noen kan jobbe her hos oss. Samtidig er det jo mye følelser involvert, så vi går litt varsomt frem, og vil holde en dialog med Quart, sier Lundstøl.

Både Storåsfestivalen og Ose Country Festival har allerede vært på banen og tilbudt Quart-publikummere gratis inngang.

— Hovefestivalen ligger jo nærme både i tid og sted, og musikkprofilen til Quart var ganske lik. Det føles som en naturlig ting å gjøre, sier Gunnufsen i pressemeldingen.