KRISTIANSAND: Bakgrunnen for kravet er at Eikerapen Roots Festival angivelig ikke har overholdt en forpliktelse om å innhente tillatelse fra Nye Åseral Turistsenter, som blant annet driver hytteutleie ved siden av områdene som brukes til å arrangere festivalen.

Lensmannen i Åseral ga tillatelse til å arrangere festivalen under forutsetning av at alle nødvendige tillatelser var innhentet. Turistsenteret har ikke gitt festivalen samtykke til å arrangere festivalen. Dessuten mener turistsenteret at festivalen har ført til en rekke klager fra Color Line sine kunder som har fått spolert sitt opphold ved turistsenteret på grunn av høy musikk, støy og fyll. Turistsenteret har anført at festivalen ikke er forenlig med deres kundebehov, og at flere festivaldeltakere har kommet over til de tilstøtende områder og opptrådt plagsomt.

Nye Åseral Turistsenter har derfor krevd at festivalen stoppes inntil det foreligger tillatelse fra senteret.

Eikerapen Roots Festival mener at det ikke kreves noen spesiell tillatelse fra Nye Åseral Turistsenter for å avvikle festivalen.

Kristiansand tingrett har avvist kravet fra turistsenteret mot festivalen, og turistsenteret må betale noe over 40.000 kroner i saksomkostninger til festivalen.