Sommeren er idol— og talentfri, og mens repriser fyller sendeflatene har TV 2 gjort det for vane å turnere med de siste kjendisene sine.

I fjor var det Gylne Tider, og i år er det de mangfoldige talentene og «Idol»-gutta som skal trekke publikum i 15 norske byer.

Seks talenter og tre idoler

Vinneren Erlend Bratland fra Haugesund, Madeleine Christensen fra Bergen, Mats D. Weinholdt fra Oslo, Thomas Neteland og Daniel Nærland fra Sandnes og Vegard F. Dommersnes fra Sola er talentene som deltar på turneen.

Med seg får de Idol-vinner Glenn Lyse, samt Bjørn Johan Muri og Kim Rune Hagen.

Knallsuksess

– Norske talenter har vært en knallsuksess for TV 2 og det er gøy å ha med noen av talentene på sommerturneen. Vi har fokus på musikk, men det er kjekt å vise litt spennvidde, sier Bjarne Laastad i TV 2. Erlend Bratland og Madeleine Christensen synger, mens Mats D. Weinholdt gjør fotballtriks, Thomas Neteland og Daniel Nærland opptrer med det som er blitt kalt tryllekunst-stand up og Vegard F. Dommersnes rocker på rockering.

Sammen på scenen

– Å ta denne suksessen videre blir veldig gøy. Erlend Bratland som vant har jo bare vært på tv tre ganger, så publikum har nok ikke fått nok av ham ennå, sier Laastad, som ikke utelukker ikke at talentene og idolene kan ende opp på scenen sammen.

– Det kan bli spennende konstellasjoner mellom talentene og idolene. Det blir overraskelser! Men talentene ble først klare i går (tirsdag journ.anm.) så det jobbes iherdig med låtvalg og struktur nå.

Her spiller de

Konsertene er som tidligere år familievennlige og følgende byer får besøk av talent-turneen:

2. juli: Oslo

3. juli: Gjøvik

4. juli: Lillehammer

5. juli: Hallingmarken

6. juli: Fredrikstad

9. juli: Ålesund

11. juli: Kongeparken

12. juli: Kristiansand

13. juli: Langesund

20. juli: Tønsberg

25. juli: Sarpsborg

27. juli: Trondheim

28. juli: Verdal

1. august: Haugesund

2. august: Bergen

Billettene legges ut for salg onsdag 14. mai.