— Jeg angrer på at jeg kom med en uttalelse. Det hjalp ikke, konstaterte Dr. Phil onsdagsmorgen da han stilte opp til intervju med programmet «Good morning America».

Dr. Phil forsvarer sin tidligere avgjørelse med at han ble forfulgt av kameraer på vei inn og ut av sykehuset der Britney Spears var innlagt tidligere i januar og håpte dermed at en generell erklæring ville roe spekulasjoner fra medias side.

Les Dr. Phils Britney-uttalelse her

- Alle på Times Square er enig

Etter Dr. Phil hadde kommentert Britney Spears til verdenspressen, ble han møtt av kritikk både av andre psykologer og popstjernens familie som anklaget ham for misbruk av tillitt.

— Jeg fortalte ikke hva som skjedde på sykehusrommet. At hun trengte behandling var noe jeg sa før jeg besøkte Britney. Man trenger ikke min utdannelse for å skjønne at dette er noen som trenger hjelp. Alle på Times Square ville sagt det samme, erklærer Dr. Phil videre til «GMA»-programlederen Diane Sawyer.

- Ikke publisitetsstunt

Dr. Phil innrømmer også gjentatte ganger at han ikke har klart å hjelpe Spears-familien.

— Men jeg hører Britney nå får hjelp og jeg håper det er sant, sier tv-psykologen.

Dr. Phil avviser på sterkeste at han besøkte Britney på sykehuset for publisitetens skyld og forteller også at han har hatt kontakt med Spears-familien hele det siste året.

— Vi har tidligere hatt et program om Britney Spears og rett etter sending ringte Britneys mor, Lynne, til meg og takket for at vi hadde behandlet temaet med respekt og følsomhet, la Dr. Phil til.