— Amy har forstått at hun trenger eksperthjelp for å fortsette jobben med å komme seg ut dopmisbruket står det i en pressemelding fra plateselskapet Universal.

Winehouse er lagt inn til rehabilitering på et ukjent sted, og håpet er at hun skal komme seg ut av avhengigheten i tide for Grammy-utdelingen i Los Angeles 10. februar. Det melder Wenn. Amy Winehouse er nominert til seks Grammypriser.

- Talentfull og viktig

Soulsangerinnen gikk selv med på å la seg legge inn etter et møte hun hadde med plateselskap, management, familiemedlemmer og leger på torsdag.

— Winehouse er den mest talentfulle og viktige artisten i sin generasjon. Universal vil at hun skal bruke alle den tid hun trenger på å bli frisk så hun kan oppfylle hele sitt potensial, står det i pressemeldingen.

Amys far Mitch Winehouse har flere ganger de siste dagene blitt sett på gatene i London sammen med datteren.

Prøvde å legge inn Amy

Mitch Winehouse har vært desperat etter å få datteren inn på rehabilitering, og han fortalte til den britiske radiostasjonen LBC at han hadde prøvd å få Amy tvangsinnlagt ved å argumentere med at hun er en fare for seg selv.

— Du skulle jo tro at det å ta dop utgjør en fare for henne selv, men der var myndighetene uenige, sier Mitch Winehouse.

men nå har altså Amy bestemt seg for å gå med på innleggelse.

Til britiske The Sun sier Mitch Winehouse at Amy nok hadde nådd bunnen etter bilder trykket i den samme avisen forrige helg.

Det siste halvåret har det vært alt annet en Amys musikalske talent som har preget hennes medieoppslag. Dopbruk, skandalekonserter og en ektemann i fengsel er blant sakene som har fylt spaltene i papir- og nettaviser.