ARENDAL: Bookingen av kvintetten fra California ble offentliggjort i går kveld, som nok en metalbooking til festivalen i Arendal. Bandet blir en av headlinerne på Amfiscenen til sommeren, ifølge Agderposten.

— Metalbookingene til Hove i år har allerede vært mange. Og harde. Men den kaliforniske kvintetten Avenged Sevenfold er en velkommen påplussing, for de av oss som både liker metal, og massive popsanger, skriver festivalen på sin hjemmeside.

Kritikerslakt

Bandet, som også kalles A7X, ble dannet i 1999, og har fire studioalbum på samvittigheten. Det siste albumet, som er selvtitulert, kom i fjor høst, og fikk massiv slakt i norsk presse.

«Musikken er deres dustete navn verdig, for bandets fjerde album er en hodepinefremkallende kakofoni av metall-klisjeer og dårlige utførte ideer», skrev NRK P3, og ga platen terningkast to.

Anmelder Asbjørn Slettemark plusset på en prikk på terningen i Bergens Tidende.

«Ambisjonene som tidligere gjorde A7X spennende og uberegnelige, gjør dem nå uinteressante og kjedelige, og som produsenter må de ta ansvar for både svak lyd og slappe låtarrangement», skrev han.

Varmer opp for Iron Maiden

Men bandet er populære i hjemlandet, og neste måned er de headlinere på Taste of Chaos-turneen i USA og Canada sammen med Bullet for My Valentine, som også kommer til Hove til sommeren. Tidligere headlinere på turneen har vært ingen dårligere enn Deftones og My Chemical Romance. Sistnevnte gjorde en solid konsert på Hovefestivalen i fjor.

Konserten på Hove er ikke den eneste for Avenged Sevenfold i Norge i år. Bandet skal varme opp for Iron Maiden på deres Europa-turné, og spiller på Lerkendal 22. juli og Valle Hovin 24. juli.

I tillegg til Avenged Sevenfold, ble det denne uken klart at Cavalera Conspiracy, med brødrene Max og Igor Cavalera i front, kommer til Hove til sommeren. Brødrene hadde stor suksess med Sepultura, et av de største thrashmetal-bandene noensinne, på 80- og 90-tallet. I Cavalera Conspiracy har de med seg Soulfly-gitarist Marc Rizzo.

— Gode nyheter for alle oss med et nært forhold til Sepultura, og en kjærkommen retur til de blodige metal-røttene for Cavalera-brødrene, skriver festivalledelsen på hjemmesidene.

Cavalera Conspiracy slipper albumet «Inflikted» 25. mars. Også det canadiske indiepop-bandet Stars ble bekreftet til Hove denne uken.