«Skip Dan, check out Sondre» er meldinga til Undercover.com.au, en australsk nettside for musikk, som har fått ferten av Sondre Lerche.

– Det er så synd at «Dan in real life» var en så forferdelig film. Soundtracket er fantastisk, skriver Paul Cashmere i Undercover videre.

Skryt og mer skryt

Det var i februar i år at filmen «Dan in real life» hadde premiere både i Norge og Australia. Filmmusikken til «Dan in real life» er det Norges egen Sondre Lerche som står bak.

Allerede da filmen kom ut i USA i fjor fikk Lerche mye ros for den musikalske innsatsen til komedien. Soundtracket høstet også en tredjeplass på Amazons skryteliste over den beste filmmusikken i 2007. – Uansett hvem som hadde ansvaret for å sette sammen «Dan in real life»-musikken, gjorde en fantastisk jobb i å avdekke en ung norsk sanger/låtskriver ved navn Sondre Lerche, hevder Undercover-skribenten.

«Dan in real life» kom ut på dvd 2. juli.

Letterman-video

Undercover.com.au betegner Lerche som «en av de artistene som får mer ros for sine album enn de selger».

– Til tross for dette, har Lerche posisjonert seg som en selvstendig sanger/låtskriver, spesielt i hans egen region, forklarer Cashmere videre og legger også til en del bakgrunnsinfo om Lerche.

Nettstedet har også lagt til en YouTube-video av Sondre Lerches opptreden på David Lettermans show i oktober i fjor hvor Lerche mottok kommentaren «Good work, kid» fra Letterman.

I november legger Lerche ut på en liten østkystturné i USA, der han blant annet skal spille sammen med Sylive Lewis.