KRISTIANSAND: — Vi gleder oss. Vi føler på oss at vi har en fanbase i Kristiansand. Vi har til og med kristiansandere som har reist til Danmark for å se oss. Det setter vi pris på, sier en fornøyd vokalist i Silver, Ivar "Blanco Summer" Nikolaisen, til fvn.no.

Forventer stinn brakke

Bandet er i disse dager aktuelle med deres tredje fullengder Wolf Chasing Wolf. I kveld spiller de for første gang på TrashPop på Charlie's, og konsertarrangøren forventer stinn brakke når bandet inntar scenen klokken 22 i kveld.

Forrige gang bandet spilte i Kristiansand var under Quartfestivalen i 2004. Da renset bandet scenen i Bendiksbukta etter at "Fuck For Forest" hadde skjendet scenen med sitt sexstunt.

Forventningene til punkernes comeback er store.

— Vi forventer at det blir trangt og fullt, sier bookingansvarlig Louis Holbrook til fvn.no.

Så store er forventningene at Holbrook tror det blir rift om de 100 billettene som blir lagt ut for salg i kveld klokken 20. Ikke akkurat hverdagskost når man arrangerer konserter i Kristiansand, men Nikolaisen avviser Kristiansands stempel som en laber konsertby.

Sulteforet på å spille

  • Folk sier det, men vi har ikke merket det. Kanskje det er noe unikt med oss? Et eller annet må det være siden folk kommer for å se oss.Kanskje fordi vi er så trivelige karer, flirer Nikolaisen.

Kristiansand er tredje sted ut på bandets turnéliste, og bandet er, som ulven, sulteforet på å spille live.

— Jeg føler at vi har noe å bevise. Vi skal gjøre vårt beste. Vi har spilt så lite i det siste. Det er godt å være i gang igjen, sier Nikolaisen og lover fullt trøkk uansett antall publikummere.

Han mener antall bandmedlemmer alene vil gjøre sitt til å fylle plassen i kveld.

  • Det blir ikke få folk. Bare folkene i bandene til sammen, gjør at det blir masse folk i kveld, ler Nikolaisen.

Som oppvarmingsband i kveld stiller The Middle End fra Kristiansand og Gerilja fra Olso, etter at tyskerne i bandet 4LYN måtte avlyse i siste liten på grunn av sykdom.

  • Det blir helt topp. Gerilja takket ja på sparket da vi spurte dem. Jeg gleder meg skikkelig. Vi skal spille i Grimstad også, opplyser Nikolaisen.

Og Kvinesdal .

  • Og kvinesdal? Det blir helt topp, utbryter han og fortsetter: Nærmere hjem kommer man ikke, sier Nikolaisen, som opprinnelig er fra Moi.

Wolf Chasing Wolf

På Silvers tredje album er temaene mørke og bandets hjemmeside viser dystre framtidsutsikter under tittelen "Et Norge i forfall".

ET NORGE I FORFALL: Silver gir norske kultumonumenter det glatte lag på sin hjemmeside thesilverband.com .

— Det er så stort tema. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, sier Nikolaisen.

- Hva slags forhold har du til operaen i Bjørvika?

Nikolaisen ler godt før han svarer:

  • Jeg har ikke så stort forhold til det. Jeg bryr meg ikke så veldig mye. Jeg har ikke så mange meninger. Folk preiker for mye. Man har fått to ører for å høre mer, og to øyne for å se mer, men kun en munn for at man skal prate mindre, sier Nikolaisen, og lar emnet ligge.

- Prater du for mye, synes du?

— Ja, man sier så mye piss, også sitter man å skammer seg dagen etterpå, men heldigvis har man skam i denne skamløse tid, sier Nikolaisen.

Lunken kritikk

Fædrelandsvennen, Dagbladet, Dagsavisen og VGs anmeldere ga albumet terningskast tre denne uken og mener bandet trenger både ny produsent og nye takter.

— Nei, nå er det bare tunge dager. Nå drikker vi tett. Nå vandrer vi bare i innvandrermiljø hvor de ikke hører på rock, sier Nikolaisen om kritikken.

- Preller kritikken bare av?

— Nei, vi bryr oss, det er klart vi bryr oss, men det er deilig å vite at vi står på egne bein. Vi kan klare oss uten de fjolsa i Akersgata, snøfter Nikolaisen før han lattermildt legger til:

  • Vi later iallefall som.

I tillegg til å presentere nytt materiale gleder han seg til å børste støv av gamle klassikere.

— Jeg gleder meg mest til å spille Riot 1-2-3. Vi har spilt den låta flere hundre ganger, sikkert, men det er like moro hver gang.

- Og ulven?

  • Ulven slippes løs, lover han.

Her er spillelisten for Agder:

Sep 17 kl. 22:00: TrashPop, Kristiansand

**Sep 18 kl. 22:00: Luftslottet, Grimstad

Sep 19 kl. 22:00: Harvest, Kvinesdal**