Madrugada bekreftet i august at de ville legge opp. Nå går det mot siste liveopptreden for bandet.

— Bandet har bestemt at nok er nok, og vil nå avstå fra å spille live. De vil spille noen få utvalgte konserter i Norge i november, men bortsett fra disse vil all liveaktivitet opphøre umiddelbart, sier arrangør Sigve Prestnes i Stageway i en pressemelding.

Forventer rift om billettene

Madrugada skal spille ni konserter i åtte norske byer før de takker for seg. Aller siste sjanse til å se bandet live blir i Oslo Spektrum 15. november. Billettene til denne konserten ble lagt ut for salg fredag morgen.

Arrangøren forventer stor pågang, og det kan lønne seg å være tidlig ute for å sikre seg billetter.

Kan bli vemodig

Stageway tror det kommer til å bli en fantastisk, følelsesmessig, tøff og særegen kveld.

Vokalist Sivert Høyem sier til Aftenposten at han tror den siste konserten kan bli vedmodig, men vil ikke at folk skal henge med hue. Han ser på det som bandets siste sjanse til å vise hva de kan, og lover å gi alt.

De som tar turen til Spektrum vil få oppleve en lang konsert med med mange høydepunkter. Ane Brun dukker blant annet opp som gjesteartist.

Tøft år

Madrugada har hatt en turbulent tid etter at gitarist Robert Burås brått gikk bort i fjor sommer. Bandet gikk likevel tilbake i studio for å fullføre albumet «Madrugda». Det kom ut i januar 2008, og blir bandets siste album.

De to gjenværende bandmedlemmene Frode Jacobsen og Sivert Høyem dro også ut på turné både i hjemlandet og i Europa. Med seg på veien hadde de den nye besetningen Alex Kloster-Jensen, Cato «Salsa» Thomassen og Erland Dahlen.

— Vi måtte komme oss opp og ut på veien. Det har vært verdifullt for oss alle, sa Sivert Høyem til Aftenbladet tidligere i høst.

- Riktig tidspunkt å avslutte

Nå er bandet imidlertid klare på at de ikke ønsker å fortsette uten Burås.

— Nå har vi gjort ferdig det siste albumet han var med på, og turnert det grundig. Neste steg ville vært en ny runde i studio, og vi har pratet mye om vi hadde lyst til det. Svaret ble at det er vi ikke klar for, og at vi føler at dette er et riktig tidspunkt å avslutte, sier Høyem til Aftenposten.

Selv om Madrugada snart er historie vil begge medlemmene fortsette med musikk. Det blir flere soloplater fra Sivert Høyem, mens Frode Jacobsen vil konsentrere seg om å produsere andre artister.

Her kan du se Madrugada:

31.10: Bodø

01.11: Narvik

02.11: Tromsø

05.11: Trondheim

07.11: Oslo, Sentrum Scene (utsolgt)

08.11: Bergen

11.11: Stavanger

12.11: Haugesund

15.11: Oslo, Spektrum

Madrugada takker for seg etter konserten i Oslo Spektrum. Foto: SCANPIX