KRISTIANSAND: — Det gikk ganske fort, dette. Jeg fikk vite at de var ledige nå, og for ei uke siden var bookingen gjort, sier Jarle Eiersland. Han leder det nystartede firmaet Stage Concept AS, og arrangerer konsert med Nazareth i Odderøyhallen 3. oktober for å profilere nyskapningen.

Powerrock

Det skotske bandet som var en storhet i den progressive powerrocken på syttitallet, bruker 2008 på å dra rundt på sin 40-årsjubileumsturné.

De som kan regne, vil da ha funnet ut at Nazareth ble grunnlagt i 1968. To av den gangs originalmedlemmer er fremdeles med, nemlig vokalist Dan McCafferty og bassist Pete Agnew. Sistnevntes sønn Lee spiller trommer, etter at originaltrommis Darrell Sweet døde av hjerteinfarkt i 1999. Gitarist Jimmy Murrison har vært med siden 1994. Den største hiten

Bandet holdt en stødig og godtselgende produksjon opp gjennom syttitallet, etter den selvtitulerte debuten fra 1970. Den aller største hitlåta kom med «Love Hurts» i 1974. Storhetstiden var slutt ved inngangen til 80-tallet, men bandet har holdt det gående hele veien ,selv om ikke alle albumene engang har kommet ut i verken USA eller Storbritannia. Fanbasen i Europa er nemlig stort sett uforandret.

— Jeg regner med at Nazareth treffer min generasjon bedre enn mye annet som er ute på veien, sier arrangør Eiersland, som er 37 år gammel. Med seg på arrangementet har han Hotell Sørlandet, som blant annet står for skjenkingen. Oppvarmingsband er Smithy's Corner Blues Band og Bjorvands.

— Vi håper å få inn 1000 mennesker til konserten sier arrangøren som aller helst ville hatt tilstelningen utendørs. Til det var det imidlertid for sent på året til at kommunen ville risikere skade på gresset.