ARENDAL: — Folk har ringt og mast, trengt seg på oss i forsamlinger, sendt tekstmeldinger og ropt til oss på gaten. De har med andre ord bedt på sine knær om å få Bo Kaspers Orkester tilbake, flirer festivalsjef Mats Aronsen.

Han har oppfylt folks ønske, så lørdag 25. juli står svenskene i jazz/pop-bandet igjen på scenen i Arendal.

I dag offentliggjorde festivalen alle konsertene på hovedscenen lørdag. I tillegg til Bo Kaspers kommer de to jazzlegendene Randy Brecker og Bill Evans med sitt sagnomsuste Soulbop Band. Sommerens konsert er den eneste de to gjør i Europa i sommer.

Randy Brecker oppnådde sin legendestatus i årene sammen med sin nå avdøde bror Michael Brecker på 70, 80, og 90-tallet. De to utgjorde da The Brecker Brothers. Bill Evans skrev seg inn i historiebøkene da han som 20-åring entret Miles Davies' berømte ”comeback” band i 1980. Også Kjetil Grande spiller på hovedscenen på Sam Eydes plass 25. juli. Han stiller med sitt andre prosjekt, bluestrioen The Crank Bros. Kristiansanderen opptrådte også under Canal Street i fjor sommer.

— Kjetil er en utrolig bra artist og har en stor karriere foran seg. Det er derfor helt naturlig å ta han tilbake å sette han på hovedscenen, sier Mats Aronsen.

Canal Street begynner for øvrig billettsalget til sommerens festival i morgen, fredag.

Andre artister som er booket så langt er blant andre Lillebjørn Nilsen, Paolo Cinaccia og Arild Andersen feat. Tommy Smith (UK). Festivalen arrangeres fra 21. til 26. juli.