Det er ikke lett å treffe blink når man skal spå hva som kommer til å bli årets største spill. Det er alltid noen store titler som faller helt igjennom, og like sikkert er det at det dukker opp flere spill som ingen har hørt om som ender opp med toppkarakter. Listen under er en oversikt over hva som per i dag virker mest lovende, og for spillentusiaster er det all grunn til å glede seg, 2009 blir et fantastisk spillår. Rekkefølgen er tilfeldig

Brütal Legend (PS3, 360)

BL er laget av legenden Tim Schafer (Monkey Island, Grim Fandango, Psychonauts ) og har Jack Black i hovedrollen. Spillet skulle egentlig gis ut av Vivendi, men etter sammenslåingen med Activision, ble det antatt at spillet ble for smalt. Heldigvis overtok EA utgivelsen, dette blir konge.

Final Fantasy XIII (PS3, 360)

Det første Final Fantasy-spillet til den nye generasjonen konsoller er ventet i år, og som vanlig kan spillerne se frem til fantastisk grafikk, vakker musikk, storslagen historie og ville kamper med enorme monstre.

God of War III (PS3)

Den illsinte og fåmælte spartaneren Kratos tar også spranget over på 360 og PS3, og skal vi tro cliffhangeren på slutten av toeren er det nok action i vente også i den tredje utgaven i spillserien basert på gresk mytologi.

Gran Turismo 5 (PS3)

Bilspillet over alle bilspill blir forhåpentligvis ferdig til lansering i år, her venter et utall biler og løp på den som har ferdighetene som skal til for å komme i mål før konkurrentene.

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, 360, PC)

Etter en sånn passe vellykket tilbakevending til andre verdenskrig, kommer Call of Duty-serien nok en gang i moderne innpakning. Dette kommer til å bli et av årets desidert største salgssuksesser.

Resident Evil 5 (PS3, 360)

Det første RE-spillet til dagens konsoller er omsider snart klart til lansering. Denne gangen foregår handlingen i Afrika, og det er all grunn til å vente seg uggen stemning fra øverste hylle også denne gangen.

Starcraft 2 (PC)

Spillet som har egen TV-kanal i Korea kommer omsider i sin andre utgave til PC. Dette blir rene julekvelden for alle strategispillere.

The Sims 3 (PC)

Verdens mest solgte PC-spillserie kommer i tredje utgave. Som før styrer du små, virtuelle mennesker som utfører dagligdagse (og mindre dagligdagse) gjøremål. Denne gangen kan de bevege seg fritt rundt i nabolaget og har unike personligheter du former selv.

Halo 3: ODST (360)

Halo-sagaen er for så vidt over, men ingen grunn til å slutte å lage spill av den grunn. Bytt ut Master Chief med en "orbital drop shock trooper”, så er vi i gang igjen, sannsynligvis med mer av den samme, intense actionopplevelsen som tidligere.

Heavy Rain (PS3, 360, PC)

Dette er et av spillene det knyttes aller størst forventning til i år. Mannen bak det nyskapende Farenheit er med på utviklingsteamet, og skal vi tro det vi har sett av Heavy Rain, kan vi vente oss en helt unik spillopplevelse også denne gangen.

Killzone 2 (PS3)

Ingen trodde noe på at grafikken i det nye Killzone-spillet kom til å bli like bra som lanseringsvideoen antydet, men det som er vist så langt, tyder på at her kan vi vente oss en visuell opplevelse av de sjeldne. Vi får håpe spillopplevelsen svarer til hypen.

Alan Wake (PS3, 360, PC)

Det ser omsider ut til at den finske utvikleren som står bak Max Payne-serien er klar med det skumle eventyrspillet om skrekkforfatteren som lider av søvnløshet og finner ut at virkeligheten begynner å likne på boken han skriver.

Diablo III (PC)

Selve stamfaren til hack’n’slash-rollespillene er tilbake i tredje utgave, for første gang på 8 år.

All Points Bulletin (PC)

Gjengen som står bak det opprinnelige Grand Theft Auto og Crackdown er tilbake med sitt første nettrollespill. Spillet foregår i en storby der det herjer kontinuerlige kamper mellom bandittene og politiet, en slags kombinasjon av GTA og WoW.

Battlefield Heroes (PC)

Battlefield-serien tar enda en ny vending, med tegneserieaktig grafikk som skal kunne kjøres på relativt rimelige PC-er. Spillet er det første på EAs ”Play 4 Free”-plattform, det lanseres gratis og finansieres med reklame i spillet.

Beyond Good and Evil 2 (360)

Det første BGaE-spillet høstet lovord i alle spillmedier, selv om det aldri ble noen bestselger. Nå er snart oppfølgeren til det fantastiske eventyrspillet klart, og det er fremdeles Michel Ancel som står bak.

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Det er ikke mange actioneventyrspill som får deg til å føle at du er med i en film på samme måte som det første Uncharted-spillet. Den lune humoren og dramatikken kombinert med de vakre omgivelsene er tilbake i spill nummer to.

Bioshock 2: Sea of Dreams (360, PC)

Det er ikke så mye som er røpet om oppfølgeren til et av de aller beste spillene fra 2007 ennå, men det ligger an til lansering rett før jul en gang. Det blir spennende å se hvordan historien, basert på verkene til Ayn Rand, utvikler seg videre.

Dragon Quest IX (DS)

Dragon Quest, en av de største rollespillkonkurrentene til Final Fantasy i Japan, brukte lang tid på å komme seg til Europa, og ble ikke utgitt før spill nummer åtte i serien. Nå kommer nieren, denne gangen til Nintendo DS.

Empire: Total War (PC)

Total War-serien braker videre, denne gangen med muligheten til å utkjempe enorme sjøslag. Spillene i serien holder alltid høy kvalitet, så alle tilhengere av strategispill har noe å glede seg til her.

Miles Edgeworth: Perfect Prosecutor (DS)

Rettsaksdramaene i Phoenix Wright-serien til DS har foregått stort sett uforandret i fire spill, men i årets utgave har vi blitt lovet større endringer i spillopplevelsen. Liker du å løse innfløkte krimgåter, blir dette garantert en av årets beste spillopplevelser.

Patapon 2 (PSP)

Det merkelige rytmeactionspillet Patapon overrasket mange da det kom i 2008, og snart kan vi spille oppfølgeren. Som før leder du en liten hær med småtasser ved hjelp av en magisk tromme med fargerik og sjarmerende grafikk.

White Knight Chronicles (PS3)

Level 5 har etter hvert blitt en solid rollespillutvikler, med spill som Dragon Quest VIII og Dark Chronicle på samvittigheten. Liker du japanske rollespill, kommer du sannsynligvis til å like dette.

Skate 2 (PS3, 360)

Oppfølgeren til tidenes beste skatespill er rett rundt hjørnet, med masse verdenskjente skatere og enda flere syke triks. En sikker vinner for deg som har fingerferdigheten i orden.