KRISTIANSAND: Kulturminister Anniken Huitfeldt var på lynvisitt i teater— og konserthuset, og delte der ut 72,8 millioner kroner til de tre institusjonene Kristiansand Symfoniorkester, Agder Teater og Opera Sør.

— Det er en økning på 10.9 millioner kroner i forhold til årets budsjett, og dermed kan opptrappingen mot innflytting i Kilden går som planlagt:

— En gledens dag, konstaterer Kilden-direktør Bentein Baardson. - Det betyr at kulturministeren har sett det helt unike i prosjektet.

Både Agder Teater og KSO kan nå begynne å søke etter kunstnerisk og teknisk personale som er nødvendig for å gjøre bygget klart til åpning på nyåret 2012. — Det er et fantastisk slag som er vunnet, stråler varaordfører Mette Gundersen (Ap) og konstaterer at Kilden får et kjempeløft i en tid der finansministeren reiser land og strand rundt og snakker moderasjon.

I tillegg til de 72,8 millionene, får Kilden også 64 millioner kroner til byggebudsjettet. Dette er en del av den avtalte statlige finansieringen på 408 millioner kroner som fordeles over flere års statsbudsjetter.

Kulturministeren selv var imponert over det hun fikk se i sin første omvisning i bygget på Silokaia:

— Det er helt fantastisk! I dag er det mange som drar til Oslo for å oppleve kultur. Snart vil det være mange som komemr til Kristiansand, smilte hun. Og lovte der og da å være tilbake til sommeren for å se hvordan det går.

Les mer om kulturministerens besøk i morgendagens Fædrelandsvennen.