— Vi hadde en slags allianse, og hadde avtalt å sette samme person på bunnen av lista. Benedicte stemte ikke som avtalt, og dermed ble alliansen brutt, forteller Katinka L. Sundnes.

Guttene hadde en egen allianse, og hadde klart å få med seg Benedicte på å stemme ut Katinka.

— De har fortalt i ettertid at de ville splitte meg, Marius og Mali fordi vi stod veldig sterkt. De så på meg som hjernen bak alliansen, og mente at det var jeg som ville takle best å bli stemt ut, sier Katinka.

Hun jobber som siviløkonom i Oslo.

- Hadde det gøy på tur

- Hvordan taklet du å bli stemt ut da?

— Jeg taklet det greit, men det var kjipt å dra. Jeg hadde det så gøy på tur. Alle konkurransene var var spennende, og vi fikk nye utfordringer hver eneste dag. Jeg fikk gjort ting jeg aldri hadde gjort før sammen med en flott gjeng. Det er noe annet enn å bare sitte foran pcen på jobb, sier Katinka.

Kveldens episode startet med at Marius, som fikk flest stemmer under forrige utvelgelse, fikk en lederutfordring. Han måtte hive seg ut fra fra 5-meteren i Pirbadet i Trondheim i elvekajakk.

Deltagerne ble deretter delt inn i fire lag med to på hvert lag. Oppdraget startet på Stiklestad, hvor lagene skulle velge mellom fire oppgaver.

Bygget gapahuk

Katinka og Mali kom først frem til startpunktet for oppdraget, og fikk velge oppgave først.

— Vi valgte å bygge en gapahuk fordi vi synes det virket som den enkleste oppgaven, sier Katinka.

Gapahuken måtte bygges minst en og en halv meter over bakken, og bindes mellom tre trær.

— Vi holdt på å bygge helt til klokka to på natta, og så måtte vi sove i gapahuken i fire timer for å vise at den fungerte. Det ble en meget ubehagelig natt. Vi turde nesten ikke å bevege oss i frykt for at gapahuken skulle falle sammen, ler Katinka.

- Gikk ni dager uten å dusje

De fikk oppgaven sin godkjent, og ble belønnet med treretters middag og en natt på hotell.

— Det var utrolig deilig etter å ha sovet i gapahuken. Vi fikk dusje, og fikk fantastisk god mat, sier Katinka.

Hun forteller at dusjing ikke akkurat var hverdagskost for deltagerne.

— Det var vanlig at det gikk en uke mellom hver gang vi fikk dusje, og på det lengste gikk vi ni dager uten. Hjemme er jeg vant til å dusje og sminke meg hver dag, og folk hadde nok rynka på nesa hvis jeg kom på jobb uten å ha dusja på flere dager. Men når du er på tur er det ikke så nøye, og jeg ble vant til det, sier hun.

- Tror de konspirerte i teltet

Marius og Håkon klarte også sin oppgave i kveldens episode, og fikk spise og sove på hotell. De andre deltagerne lyktes ikke, og måtte sove i telt.

— Jeg tror de konspirerte en del i teltet mens vi var på hotellet. De la nye planer som vi ikke fikk vite om, sier Katinka.

Hennes allianse hadde planlagt å stemme ut Trym, men han vant kveldens frikortkonkurranse som var bilcross.

— Da røyk planen vår, og vi bestemte oss for å stemme ut Per Kristen fordi han er en stor konkurrent. Dessverre gikk det ikke som vil ville. Utstemningen var veldig jevn, og det var bare noen få poeng som skilte oss som lå på bunnen, sier Katinka.

Katinka L. Sundnes var med i en allianse, men ikke alt gikk som planlagt. I kveld ble hun stemt hjem fra 71 grader nord. Foto: TVNorge
Katinka synes det var gøy å være på tur, og likte alle utfordringene i 71 grader nord. Foto: TVNorge
Katinka sammen med programleder Tom Stiansen. Foto: TVNorge