Konsertarrangøren Live Nation annonserte i dag i en pressemelding at de har fått tilslag på enda en konsert med metalheltene Metallica. Det ble lagt ut 10.200 billetter til konserten i Oslo spektrum den 17. juni og disse forsvant ut på 15 minutter. Mange undret seg over at bandet, som har oppnådd stor suksess med albumet «Death Magnetic» i år skulle spille for bare litt over 10.000 mennesker, men det var bandet selv som hadde bedt om dette.

– Det var det bandet ville. De vil ha en «in the round-konsert» og da blir det i slike lokaler. Det blir fullstendig loddtrekning. Dette bandet kunne jo solgt ut de største konsertarenaer i verden, uttalte Rune Lem, daglig leder i Live Nation.

Ekstra

Live Nation melder nå at Metallica kommer tilbake til Norge og Oslo spektrum torsdag den 30. juli. Billettene legges ut for salg førstkommende mandag 17. november.

Metallica slapp «Death Magnetic» 12. september. Albumet lå som nummer 1. på VG-lista i fire uker.

Ekstrakonserten betyr at musikkekspert og redaktør i Farojournalen fikk rett. Da vi snakket med ham i midten av oktober trodde han at nok en konsert ville bli annonsert.

– Metallica har solgt 60.000 plater på en liten måned og det er klart at 9000 billetter er altfor lite til å dekke behovet i Norge. De er kanskje verdens største band akkurat nå, sa Slettemark.