KRISTIANSAND: Cornell skal spille på fredagen under festivalen.

— Jeg registrerer at han har annonsert at han skal spille. Det betyr vel at han har veldig lyst til å opptre på Quart, sier bookingkoordinator Trond Åge Nyhus i Quartfestivalen.

Chris Cornell er en amerikansk musiker og låtskriver. Han ble først kjent som vokalist i Soundgarden, men etter at bandet ble oppløst i 1997 utga han albumet Euphoria Morning som soloartist, før han i 2000 dannet Audioslave sammen med tre tidligere medlemmer i det da oppløste Rage Against The Machine.

Ifølge Nyhus vil Quart presentere et navn som skal spille etter Cornell fredagen.

— Cornell blir ikke headlineren, sier Nyhus.

Som soloartist er han kanskje mest kjent for sangen «You Know My Name» fra den 21. Bond-filmen Casino Royale. Denne sangen finner man på soloalbumet Carry On, som Cornell utga 5. juni 2007. Cornell har spilt på Quartfestivalen to ganger tidligere. Første gang var i 2005 med Audioslave, og så i 2007 som soloartist.

Slakt

Cornell kom nylig ut med en ny plate med navnet «Scream» hvor han har samarbeidet med en av de fremste produsentene innen hiphop og r’n’b, nemlig Timbaland. Platen har fått mye tyn av de norske musikkanmelderne. Fædrelandsvennens egen musikkanmelder, Rune Slyngstad, karakteriserte platen som «knusedårlig».

— Tilhengere av Soundgarden og Audioslave vil komme til å fnyse og fnise av dette albumet til Chris Cornell, skriver han blant annet.

Videre skriver han at Cornell er i ferd med å knuse sin egen karriere, og gir albumet terningkast to.

Dagbladets anmelder, Torgrim Øyre, er enda strengere. Under tittelen «Klovn uten scene» skriver han blant annet følgende.

«Den en gang så ikoniske hardrocksangeren er i ferd med å gjøre seg til et fjols av dimensjoner», og gir platen terningkast en.

Nyhus er likevel overbevist om at sommerens opptreden blir en bra opplevelse.

— Terningkastene bryr jeg meg ikke om. Han skal jo uansett spille både fra det nye og det gamle materialet, sier Nyhus.

- Morsomt

Cornell på sin side har uttalt at han nyter at fansen hater platen hans.

— Egentlig er det ganske morsomt. Når noen blir helt satt ut fordi en artist gjør noe helt annet enn de forventet, er man nødt til å spørre: «Vel, hva er det du egentlig vil? Vil du ha den forutsigbare, komfortable retten du blir servert år etter år etter år?», sier han i et intervju med Reuters.

Han anser derfor plata som et «interessant sosiologisk eksperiment», fordi han mener fokuset på hvem som har laget plata har blitt så mye viktigere enn musikken i seg selv.