Georgia vurderte lenge å boikotte Melodi Grand Prix fordi årets finale går av stabelen i Russland.

Forholdet mellom de to landene er ikke det hjerteligste etter krigen i august 2008. For en uke siden ble det likevel klart at georgierne kom til å delta, med en låt som vanskelig kan tolkes som noe annet enn et ordspill på Vladimir Putin: «We don't wanna put in, the negative move, is killin’ the groove » synger bandet «Stefane & 3G» — et dårlig skjult spark mot Russlands mektige eks-president og nåværende statsminister.

Her er låten:

Politikk er forbudt

Saken har versert i russiske medier den siste uken, og en pressetalsmann for Putin anklager musikerne for å ha «pseudopolitiske ambisjoner, eller rett og slett, å være hooliganer», skriver Aftenposten.no.

Og den slags er ikke god takt og tone i MGP. Nå sier den europeiske kringkastingsunionen (EBU) at det kan bli aktuelt å utestenge georgierne:

— Reglene er klare. Vi tillater ikke sanger med politisk innhold i konkurransen, sier Svante Stockselius, den svenske sjefprodusenten i EBU, ifølge Aftenposten.

Aldri skjedd før

Ifølge EBU-sjefen har det aldri før skjedd at en låt er blitt utestengt fra konkurransen på grunn av politisk innhold.

— Hvorvidt sangen skal diskvalifiseres, blir først klart når vi har gått gjennom alle bidragene, slik vi gjør hvert eneste år, sier Stockselius.

Det skjer først når fristen for levering av de nasjonale bidragene går ut 16. mars.

Russerne plukker sin finalist neste lørdag, og finalen går av stabelen i Moskva 16. mai.

Les mer på de offisielle MGP-sidene.

Foto: AP