Det var nemlig bare eks-fotballspillere og rockere som skulle møte opp på fotballbanen ved Valle Hovin der Iron Maiden FC skulle kjempe mot laget Norge. Håvard Lilleheie kan vel neppe kalles fotballproff med sitt spill på privaten, men mente likevel han fortjente en plass i kampen.

— Jeg har jo laget en Godset-låt da. Det må da kvalifisere, fleiper Lilleheie svett og sliten etter kampen som endte 2-2. Se også web-tv:

Se video fra fotballkampen

Forrige gang Team Maiden møtte Norge endte det med 0-8 tap for gjestene fra England.

Skal på konsert

Håvard Lilleheie var ikke et av navnene som var satt opp på forhånd av Maiden-kampen. Han ble oppringt kvelden før, men var ikke i tvil om at dette ville han være med på.

— Jeg tok bare på meg skoa og kom, smiler han.

— Det er jo en hyggelig gjeng.

Iron Maiden er et av verdens mest berømte heavy metal band, men Lilleheie er ikke en del av fanskaren som vandrer rundt med langt hår og sorte Maiden-t-skjorter.

— Jeg har et par skiver og liker de godt, sier han og bekrefter også at han skal på torsdagens konsert på Valle Hovin.

— Det blir nok en dritbra konsertopplevelse. Det skal jo være et av verdens beste liveband.

Byttet lag, slapp inn mål

Håvard Lilleheie var en del av laget Norge som var kledd i hvite drakter for anledningen. Selve kampen betegner han som «ok». I alle fall i første omgang.

— Andre omgang bar preg av at det var mange på den banen som ikke klarer å spille to omganger. Jeg er i passe form, så jeg tåler det. Men for noen av de kara ser man at det er en stund siden, humrer Lilleheie.

En av fotballspillerne som skulle vært i form, er Erik Thorstvedt. Han sto selvsagt i mål, men var på benken store deler av kampen.

— Jeg har sutra på meg en kneskade, men jeg skal nok ut igjen mot slutten av kampen, sier Thorstvedt etter endt første omgang.

Men da Thorstvedt dro ut på banen igjen, var han ikke lenger keeper for Norge, men for Maiden FC. På den korte stunden slapp han også inn et mål.

— Vet ikke helt hva som skjedde. Jeg gjorde bare det jeg fikk beskjed om.

— Så du slapp ikke inn målet med vilje?

— Nei, jeg er bare ikke bedre, spøker «The Viking».

Imponert av Maiden

Erik Thorstvedt er heller ingen blodfan av Iron Maiden, men var på en av deres konserter for tre år siden.

— De har en imponerende energi på scenen og leverer varene. Den gamle gjengen viser vei altså, roser Thorstvedt.

Om heavy metal og fotball går hånd i hånd, er Thorstvedt jaggu ikke sikker på, men han har tro på å bruke musikk i forhold til oppladning til kamper.

— Men da må det være musikk man liker, legger han til.

Iron Maiden spilte 22. juli på Lerkendal i Trondheim til terningkast 6 i de fleste aviser.