KRISTIANSAND: I tradisjon tro er det sommerturné også i år med artister fra årets utgave av Idol. Denne gangen har de i tillegg fått med seg seks deltagere fra Norske Talenter. Muligens har tanken fra arrangørenes side vært å lokke enda flere publikummere med et nytt konsept. Men dessverre ser det ikke ut til å hjelpe stort. Billettsalget til årets sommerturné med Idol og Norske talenter har gått dårlig. Og det inkluderer også salget av billetter til showet på Sør Arena lørdag kveld.

— Billettsalget har ikke vært bra, nei. Det har du helt rett i, bekrefter konsertansvarlig Cathrine Aanensen.

Hun har vært med og arrangert Idol konsert i Kristiansand to år tidligere, da i Bendiksbukta, med betydelige høyere publikumstall.

Få solgte billetter

  • I 2005 var det rundt 10.000 i Bendiksbukta. Året etter kom det 1800. I år har det gått rundt 800 billetter. Men det inkluderer også gratisbilletter vi har gitt bort, forklarer Aanensen.

Hun innrømmer å ha hatt betenkeligheter med å arrangere konseptet i år. Men hun synes det er viktig å kunne tilby kristiansandere et rikt konserttilbud.

— Jeg vil at byen skal bli et naturlig stoppested for artister. Og sånn sett er jeg skuffet over at flere ikke tok turen hit. Det er jo sommer og alt, mener konsertsjefen.

Hva tror du er grunnen til at så få kjøper billett til årets show?

— Det kan være mye. Billettene er ganske dyre, men de er det TV2 som prissetter. Det kan kanskje også skyldes det ustabile været, sier Aanensen.

Går i underskudd

Kristiansand er åttende byen som Idol og Norske Talenter gjengen har besøkt i år, ytterligere syv gjenstår.

— Vi er faktisk en av byene som har solgt mest. I Oslo var det kun 200 forhåndssolgte billetter, forklarer Aanensen.

Kan det være at folk rett og slett er lei av konseptet?

— Det kan det være. Folk ser det jo på TV.

Aanensen bekrefter at de går i underskudd, men vil ikke spekulere i hvor mye.

— Det er for tidlig å si ennå.

I utgangspunktet var det Quart-festivalen og Start toppfotball som skulle samarbeide om showet. Men da Quarten ble lagt død, står nå Start toppfotball igjen som hovedarrangør.

Foto: Ingrid Michalsen