ONSDAG 25. AUGUST:

"Maarten og Silius" ved Udhavn Teater

Skolehuset i Ny-Hellesund klokken 19.00

"Hos Maarten og Silius" er blitt et sørlands varemerke, der hoverdpersonenen nærmest betraktes som selve ur-sørlendingene. De befinner seg i en epoke da seilskutenes storhetstid er kraftig på hell. De to sjøulkene er gått i land for godt, samtidig som en hel håndgripelig epoke er på vei ut.Ved første øyekast er de ikke spesielt sympatiske. De er både selvgode, lunefulle og kranglevorne, for ikke å si temmelig reaksjonære. De positive sidene ved Maarten og Silius er kanskje at de, bortsett fra å være ”råga” med sjarme, så skulle de ha seg frabedt lokalt mørkemannsvelde og hovedstadsjåleri...

Forestillingen spilles i Skolehuset på Ny hellesund. Teaterbåt fra Høllen klokken 18.35. Stykket spilles også fredag og lørdag.

TORSDAG 26. AUGUST:

Akustisk Aften med Kjetil Grande

Digg, Vennesla klokken 20.00

Kjetil Grande gjør en eksklusiv akustisk konsert i Vennesla før han skal kjempe om Rock City's idéstipend på Kick denne uka.

— Det blir en pangstart for høstsemesteret, når selveste Kjetil Grande entrer scenen. Hans nyeste album "you are the night" kom ut i April i år og høstet terningkast 5 og 6 i bortimot alle landets aviser, noen av dem brukte ordene "årets beste norske" om Grandes nye album. Dette er et must! skriver arrangørene på Digg i en pressemelding.

Colin Fry og Tracy Higgs

Fønix kino klokken 19.00

Colin Fry og Tracy Higgs er for første gang samlet i Norge. De er to av de mest anerkjente medium, og kommer i august 2010 på norgesturne med "Free Spirit Tour". De er kjent fra ulike TV-prgrammer. Begge er kjent for å ha en unik måte å kommunisere med åndeverdenen på. Den er kjærlig og respektfull, og sammen ønsker de velkommen til en kveld til opplysning, ettertanke og underholdning.

Hår- og catwalkshow

Kick klokken 21.00

Temaet for showet er "Hollywood", og arrangørene lover høy glam-faktor denne torsdagen. A Salong viser hvordan du kan frisere deg for å se ut som en skikkelig Hollywood-stjerne og inntektene fra eventen går til UNICEF.

FREDAG 27. AUGUST:

Vamp med fullt symfoniorkester

Kjuttaviga, Dyreparken klokken 20.00

Vamp i full symfoni med Kristiansand Symfoniorkester og talenter. En konsertopplevelse med fantastiske musikere i flotte omgivelser i Kjuttaviga. Arrangementet er tilknyttet Sørlandske Sommernetter.

Krabbefestival med jazzmusikk på Fiskebrygga

Fiskebrygga Kristiansand klokken 17.00 - 22.00

Krabbefestivalen vil bli en årlig event siste helgen i august og foregår på alle spisestedene samt i et stort fellestelt og uteområde med stor krabbe og skalldyrbuffet.

Det blir også servert jazzmusikk av Indre Ludefladen Jazzband. Krabbemat og jazz får du også på lørdag til samme tider.

Rock City's idéstipend-utdeling med Honningbarna, Salvador Sanchez, Frida Ånnevik og Kjetil Grande

Kick klokken 21.00

Årets finalister til Idéstipendet 2010 er klare – og som overskriften røper er det fire ekstremt sterke kandidater som stiller til dyst på KICK Scene fredag 27.august i kampen om stipendet til 400 000 norske kroner. Fredag stiller alle finalistene på scenen på Kick for å overbevise juryen og publikum om at de er verdige den gjeve hovedpremien.

I juryen sitter Andy Inglis, Fredrik Forssman og Anita Halmøy Wisløff.

Dag Ringstad Band

Haandverkeren klokken 21.00

Dag Ringstad er veteran i Kristiansands musikkmiljø. Den siste tiden har han og bandkollegene Geir Winnæss, Gard Winnæss, Knut Johannesen og Vidar Bø jobbet hardt med sin nye norske plate. Plata, som har fått tittelen "Glansbilde", beveger seg mellom sjangrene rock/folk og vise-musikk. Denne fredagen spiller Dag Ringstad Band singelen "Sommer" og en rekke andre godbiter på Haandverkeren i Kristiansand.

LØRDAG 28. AUGUST:

Eli van der Eynden

Charlies Bar klokken 16.00

Ettermiddagskonsertene på Charlies Bar fortsetter, og først ut er singer/songwriter Eli van der Eynden fra Kristiansand. Eli spiller akustisk pop med kassegitar og nydelig vokal.

— Eli har trasket pub til pub i Kristiansand og Oslo i flere år med gitaren på ryggen og legger alltid igjen en bit av seg selv på scenen, skriver arrangørene.

SØNDAG 29. AUGUST:

Akustisk Søndag

På Hjørnet klokken