KRISTIANSAND: – Jeg har hatt mye å gjøre etter Spellemannsprisen, men den ene nye tingen som kom ut av det, var at jeg fikk egen musikkspalte i Klassekampen, sier Jenny.

Tidligere har hun skrevet både for det feministiske tidsskriftet Fett og for det litterære tidsskriftet Bøygen. Hval har dessuten akkurat begynt på Master i litteraturvitenskap i tillegg til musikksatsingen.

– Det er deilig å skrive om musikk, og om spennende artister det ikke skrives så mye om, sier hun.

Musikken først Men det er først og fremst spilling Rockettothesky prioriterer nå. I høst fikk hun seg band, som hun nå jobber mye med.

– Vi lagde en intro på hotellrommet i går. Vi satt oppe og lekte oss med to datamaskiner. Den skal vi forsøke å spille på konserten, forteller artisten.

Hun har spilt mye på små scener, men fikk øynene opp for potensialet i et stort publikum på Bylarm i Trondheim.

– Jeg ble overrasket over hvor godt jeg likte det. Vi prøver å finne en trommeslager for å få mer dybde i lydbildet på den typen jobbing.

Festivaler I sommer opptrer nemlig Rockettothesky på både Hovefestivalen og Øya, i tillegg til flere mindre festivaler.

– Jeg gleder meg til festivalene. Det blir en litt annen og tøffere energi enn på de vanlige spillejobbene, sier hun.

Artistnavnet Rockettothesky oppstod i 1999, da Jenny var inne i en eksperimentell, lyrisk periode hvor hun testet ut utelatelse av punktum.

– Derfor ble det ett ord. Og så ville jeg at folk skulle stusse litt på det. Og så er det en litt ekstatisk glede i noe som går så fort, sier Hval.

Eksamen Foruten som signatur på det hun skriver, liker ikke Jenny Hval å bruke navnet sitt. Musikken hennes er Rockettothesky.

Framover vil hun fortsette å kombinere skriving og spilling.

– Jeg har lyst til å drive med mer forskjellige ting. Det ene kommer ikke uten det andre. Men jeg tar mastergraden først og fremst for å skrive. Det er et forskningsprosjekt for å skrive musikk og romaner. Jeg skal suge blod ut av litteraturvitenskapen, sier Jenny med et smil.

Etter konserten lørdag kveld bar det hjem til Oslo for å ha muntlig eksamen i litterær faghistorie denne uken.

Les mer i Fædrelandsvennens papirutgave mandag.