KRISTIANSAND: Fredag stilte 12 håpefulle talenter til audition i fvn.nos satsing «Rett på nett». Håpet var å få synge «Deilig er jorden» sammen med Rein Alexander og Elisabeth Andreassen under de to konsertene i Kristiansand domkirke tirsdag.

Se barnas opptredener her

Lørdag ettermiddag valgte Rein Alexander ut vinneren.

— Jeg har hørt gjennom alle sammen to ganger nå, og valget var veldig vanskelig. Det har vært så gøy og rørende å høre på disse talentene. Jeg trodde ikke det skulle bli så vanskelig. Nivået var veldig jevnt, sier Rein Alexander til fvn.no.

- Trygt og vakkert

Til slutt falt valget på 10 år gamle Vilde Fidjeland fra Kristiansand.

— Vilde synger «Deilig er jorden» trygt og vakkert. Hun er ærlig, ren og naturlig i sitt utrykk, og på denne sangen, og i denne anledningen, fungerer det veldig godt, begrunner han.

Vilde får dermed delta på begge konsertene i Kristiansand domkirke. På den første konserten skal hun synge første verset som solist, før hun får selskap av Rein Alexander og Elisabeth Andreassen på andre verset. Tredje verset skal også 1500 publikummere synge med på.

- Gleder meg

Det var en lykkelig 10-åring som fikk beskjeden fra fvn.no lørdag ettermiddag.

— Dette var veldig bra. Jeg gleder meg skikkelig, og er ikke nervøs, sier Vilde Fidjeland.

På den andre konserten tirsdag kveld, får hun imidlertid hjelp på scenen av de elleve andre som deltok på auditionen. Rein Alexander syntes nemlig valget var så vanskelig at han under intervjuet med fvn.no lørdag bestemte seg for å la alle slippe til på «Deilig er jorden».

Alle tolv på andre verset

— Vilde er vinneren, men jeg inviterer alle de andre til å synge på andre verset på den andre konserten. Målet med konkurransen var å inspirere barna til å glede seg over og spre glede med musikk. Å la alle sammen få slippe til, synes jeg er en fin måte å gjøre det på. Det vil være helt fantastisk om alle tolv vil synge sammen med oss, sier han.

Dermed skal Vilde synge første verset som solist, mens alle tolv synger andre verset, før hele kirken stemmer i tredje verset.

— Det er ytterst vanskelig å skulle velge en engel blant engler, og her har vi tolv utrolig flinke sangere. Men en skal kåres til vinner, og da valgte jeg Vilde på grunn av hennes gjennomføring av sangen. Nå vil jeg at de andre også skal få oppleve å synge på konserten. Vi har vært der vi også, Bettan og jeg, da vi hadde en drøm som barn. Vi vil gi dem muligheten til å bli inspirert til å synge mer, sier Rein Alexander.